2 Günde 200 Euro Yetmedi!

Türkiye'ye tatile gelen bir gurbetçinin sosyal medyada yaptığı paylaşım gündem oldu. Detaylar haberimizde…

2 Günde 200 Euro Yetmedi!

Türkiye’de yapılan sosyal medya paylaşımı gündem oldu.

Türkiye’ye tatile gelen gurbetçi vatandaşın sosyal medya üzerinden paylaştığı video dikkat çekti. Türkiye’de 2 günde mutfak masrafına 200 Euro’nun yetmediğini söyleyen vatandaş ‘Türkiye artık Avrupa’dan bile pahalı’ sözlerine neden oldu.

2 günde 200 Euro yetmedi!

Türkiye’ye tatile gelen gurbetçi vatandaşın gündem olan videosunda ise satır başları şu şekildeydi; ‘Türkiye tatilim ortalama 6 7 gün sürecek, dedim ki yanıma kaç Euro alsam acaba yeter dedim. İlk etapta 200 Euro bozdurdum. 200 Euro bozdurdum, 7 bin TL yaptı. Arkadaşım dedi ki ‘Meltem yalnız bu para yetmez’ dedi. Nasıl yetmez ya dedim.

Benim Almanya’da aylık mutfak giderim 250 Euro’yu geçmiyor çünkü. Ve gerçekten 7 bin TL iki gün sonunda bitti. Bu nasıl olabiliyor anlamıyorum. Hadi birim karşılaştırmayalım, ama bu kadar olamaz. Bakın Euro getirdim diyorum. Ben 7 bin TL ile 2 gün geçiremedim, içinde ekstra bir harcama gerçekten yok. Yemek yedim, bir şeyler içtim. Onun dışında gerçekten lüks yoktu. Fiyatlar aşırı derecede saçmalaşmış.’

Gurbetçi vatandaşın sözleri üzerine yapılan araştırma gündeme geldi.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de yapılan bir araştırmada görece daha pahalı destinasyonlar olarak bilinen İtalya ve İspanya gibi gözde turizm bölgelerinde, Türkiye’ye kıyasla daha ucuz tatil yapılabileceğini ortaya koymuştu. Araştırma, genellikle pahalı olarak kabul edilen İspanya'nın Costa Brava ve İtalya'nın Amalfi Sahili'nde, Bulgaristan ve Türkiye’ye nazaran daha ucuz paket fiyatları bulunabileceğini gösterdi.

Telegraph gazetesinde yer alan haberde ise Türkiye ve Portekiz’den hiçbir yerin uygun fiyatlı tatil beldeleri sıralamasında ilk 10’da yer almamasının şaşırtıcı olduğu değerlendirmesi yapılmıştı.