20 TL'lik Madeni Para Basıldı

Yeni basıldığı iddia edilen yeni madeni 20 TL'ler iddia mı yoksa gerçek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

20 TL'lik Madeni Para Basıldı

Yükselen enflasyon karşısında Türk Lirasının eridiği, vatandaşın alım gücünün sürekli düştüğü ve artık yeni paralara ihtiyaç olduğu tartışılan bugünlerde sosyal medyada yeni bir video dönmeye başladı.

20 TL'lik Madeni Para Basıldı

Sosyal Medya kullanıcıları tarafından paylaşılan videolarda, 20 TL'lik yeni madeni para görüntülerinin yer alması vatandaşların kafalarının karışmasına neden oldu. 

Banka ATM'lerinde de artık 5 TL ve 10 TL'lik banknotların alınayacak olması ve sürekli yeni banknotların basılacağı konuşmalarınn ardından gelen bu görüntüler, kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve viral oldu.

20 TL'lik Madeni Para Basıldı

Vatandaşlar tarafından tartışma yaratan bu görüntüler gerçek. Ancak bu paralar sanıldığının aksine günlük yaşamlarımızda kullanmamız için basılmadı.

Madeni 20 TL'ler, Darphane tarafndan Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının anısına 2020 yılında bastırılan hatıra paraları olduğu öğrenildi.

Hatıra parası olarak bastırılan 20 Türk Lirasının ön tarafında '20 Türk Lirası' ve '2020' ibareleri yer alırken arka yüzünde 'Ayasofya Camii Silüeti' ve '1453 - 2020' ibarelerinin yer aldığı görülüyor. 

20 TL'lik Madeni Para Basıldı