22. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 22. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

22. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 22. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 22. Gün İftar menüsünü hazırladık.

22. Gün İftar menüsü;

Peskütan Çorbası

Domates Soslu Köfte

Pirinç Pilavı

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı

22. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Peskütan Çorbası; Peskütan, Sivas mutfağında bahar aylarında taze sütle hazırlanan bir yoğurt çeşididir. Özellikle bahar aylarında bağışıklığı güçlendirdiği için sık sık tüketilen çorbalardan biridir.

Malzemeler;

1 yemek kaşığı un
Yarım kilo peskütan
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yarma
1.5 litre su
1 su bardağı yeşil mercimek

Sosu İçin;

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1yemek kaşığı kuru nane

22. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Hazırlanışı; Öncelikle yarma ve yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın. Yumuşayan mercimek ve yarmaları tencerede haşlayın. Başka bir tencereye un, yumurta sarısı ve az miktarda su koyarak çırpın. Ardından peskütanı ve bir buçuk litre suyu ilave edin. Çırpma işlemine devam edin. Daha sonra tencereyi ocağa alın. Sürekli karıştırarak çorbanın ısınmasını bekleyin. Çorba ısınmaya başladığında haşlanmış mercimek ve yarmayı içerisine ilave edin ve karıştırın. Naneli sos için; Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sos tavasına tereyağını alın ve eritin. Yağ eridiğinde soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar yumuşadığında kuru naneyi ilave edin ve yanmaması için sürekli karıştırın. Hazırladığınız sosu, çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin. 

Domates Soslu Köfte; Lezzetli ve bir o kadar da pratik olan bu köfteleri ister pilavla, ister makarna ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler;

250 gram az yağlı kıyma
1 orta boy soğan (rendelenmiş suyu alınmış
2 diş sarımsak rendesi
2 tepeli yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik
Yarım çay kaşığı kimyon, yeni bahar, karbonat
Çay kaşığı ucuyla karabiber
Maydanoz
Tuz

Domates sosu için;

4 adet domates
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak rendesi
2 adet yeşil köy biberi
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik
Çay kaşığı ucuyla karabiber
1 çay bardağı su
Tuz

22. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Hazırlanışı; Köfte malzemelerini uygun bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Dinlenmesi için buzdolabında bekletelim. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp şekil verelim. Tavaya sıvı yağ ekleyip köfteleri fazla kurutmadan çevire çevire kızartalım. Domates sosu için; tavaya sıvı yağı alalım. Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri sırasıyla ekleyip soteleyelim. Ardından salçayı ekleyip kavuralım. Küçük küp küp doğranmış domatesleri ilave edelim. Domatesler pişerken baharatları ve tuzu ekleyelim. Son olarak 1 çay bardağı su ilave edip bir iki taşım kaynatalım. Pişen köfteleri domates sosunu pişirdiğimiz tavaya alalım. 2-3 dakika domates sosuyla birlikte pişirip servis edebilirsiniz.

Pirinç Pilavı; Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pilav akşam yemeklerinin süsüdür. 

22. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Pilav tarifi için TIKLAYINIZ...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı;  Pratikliği ve az malzemesi ile herkes tarafından büyük ilgi gören bu tatlı damaklarda muhteşem bir tat bırakıyor.

22. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Muhallebili Kadayıf Tarifi için TIKLAYINIZ...