Ağırnaslı Kadınların Büyük Başarısı!

Ağırnas Mimar Sinan Kadın Kooperatifi üyeleri büyük başarıya imza attı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek kooperatifi ziyaret ederek, ürettikleri ürünlerin mağaza raflarında yerini aldığını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ağırnaslı Kadınların Büyük Başarısı!

Ağırnas Mimar Sinan Kadın Kooperatifi üyeleri ürettikleri ‘Aspir Yağının’ mağaza raflarında yerini almasıyla büyük başarıya imza attı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek Kooperatif üyelerini ziyaret ederek tebrik etti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek öncülüğünde başlatılan ve yakından takip edilen Kadın Kooperatifleri projesi sayısı başta 22 iken, aradan geçen yaklaşık 2 yıllık süreçte ortalama iki kat artış göstererek, 43’e ulaştı. Kayseri Valiliği tarafından kadın girişimini desteklemek ve kadın istihdamını arttırmak amacıyla kurulan Kayseri Kadın Kooperatifleri, her geçen gün büyürken pek çok alanda da üretim gerçekleştiriyor. Gıdadan el işlerine, giyimden ev eşyasına kadar pek çok konuda kadın eli üretimde söz sahibi olurken, istihdam da gerçekleştirilmiş oluyor. Sayıları artan Kayseri Kadın Kooperatifleri, her geçen gün üretimini de arttırarak ürün yelpazesini genişletiyor.

Aspir Yağı Raflarda Yerini Aldı!

Ağırnas Mimar Sinan Kadın Kooperatifinin talepleri üzerine Melikgazi Belediyesi, Ağırnas’ta belediyeye ait binanın bakım ve onarımını yaptıktan sonra Aspir İşleme tesisini Ağırnaslı kadınlara teslim etmişti. Faaliyete geçen tesisle Ağırnaslı kadınlar aspir yağ üretimine başladı. Hijyenik koşullarda ve son teknoloji makinalarla üretilen aspir yağı Kayseri’de mağaza raflarında yerini aldı.

Vali Gökmen Çiçek, Ağırnas Kadın Kooperatifini ziyaret etti. Sosyal medya hesabında paylaşım yapan Vali Çiçek, ‘Ağırnas Mimar Sinan Kadın Kooperatifi’nde kadınlarımız hijyenik koşullarda son teknoloji endüstriyel makinalarda tam kapasiteli fabrika ölçeğinde aspir tohumundan ürettikleri ‘Aspir Yağı’ mağaza raflarında yerini alıyor. Sağlıklı sıvı yağ değerlerine sahip olan ‘Aspir Yağı’ hem bereketli hem de daha sağlıklı. Kayseri’mizin güçlü kadınları emekle üretip gururla kazanmaya devam ediyor’ diyerek memnuniyetini paylaştı.