Akar: Bazıları teröristlere çimento verdi mevzi yapsınlar diye

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Mithatpaşa Kosova Milli Parkı'nda vatandaşla buluştu.

Akar: Bazıları teröristlere çimento verdi mevzi yapsınlar diye

Bakan Akar ve Büyükkılıç, seçim çalışmaları kapsamında Kocasinan Belediyesi Mithatpaşa Kosova Milli Parkı Piknik Etkinliği'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada halka yaptığı konuşmada teröre dikkati çeken Akar, "Bugüne kadar problemleri çöze çöze geldik. Geri kalan problemi de inşallah 14 Mayıs'tan sonra hep beraber çözeceğiz. Bu yolda bize en büyük engel terör. Bunları bazıları bize karşı kullanıyor. Türkiye'nin gücüne karşı, Türkiye'nin büyümesine karşı bu teröristleri maşa olarak kukla olarak maymun olarak kullanıyorlar." dedi.

Akar, Mehmetçiğin Irak'ın, Suriye'nin kuzeyinde ne kadar terörist varsa mehmetçiğin onları kazdıkları çukura gömdüklerini ifade etti. 

Mehmetçiğin girilemez denen yerlere girdiğini dile getiren Bakan Akar, 

"Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru sevdasına kapıldılar. Ülkemizin hemen güneyinde bizim başımıza bela olacak şekilde bir oluşum peşinde koştular. Buna müsaade etmedik. 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu felaketten bir ay sonra yaptığımız operasyonla Fırat Kalkanı'yla oradaki DEAŞ'lıları daha sonra Zeytin Dalı'ndaki, Afrin'deki PKK'lıları daha sonra Barış Pınarı'ndaki Tel Abyadd'daki teröristleri YPG'yi kazdıkları çukura gömdük, gömüyoruz. Sizlerin sevgisi sizlerin duası sizlerin bizi desteklemesiyle ve Allah'ın izniyle biz bu terör belasından aziz milletimizi kurtaracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Akar, PKK'nın kürt vatandaşların temsilcisi olmadığını vurguladı.

Fitne fesat kurmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirten Akar, şöyle devam etti:

"Bizim bu mücadelede tek hedefimiz teröristler. Bizim hiç kimsenin etnik, dinsel, mezhepsel kimliğiyle ilgimiz yok. Bu sorun değil. Biz hepimiz tek yürek tek yumruk tek milletiz biz. Bunlara itibar etmeyeceğiz. Bunlara imkan vermeyeceğiz. Bizi sahada yenemeyenler mehmetçik karşısında duramayanlar içimize fitne fesat sokmak suretiyle bir yerlere varmaya çalışıyorlar. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Türkler ve Kürtler kardeştir. Bu konuda çok uyanık olacağız. Bu teröristlere kim destek verirse versin ister helikopter versinler ister silah ister mühimmat ister efendim çimento. Bazıları çimento verdi mevzi yapsınlar diye. Arkadaşlar bunların hiç birinin kıymeti harbiyesi yok."

Mehmetçiğin deprem felaketi ardından bölgeye koştuğunu anlatan Akar, devlet millet el ele yarayı sarmaya çalıştığını söyledi.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin öneminin altını çizen Akar şunları kaydetti:

"Büyük ve güçlü Türkiye sadece bize lazım değil, dost ve kardeşlerimize de lazım onun için çok çalışmamız lazım, çok çalışıyoruz. Libya'da Azerbaycan'da, Somali'de, Kosova'da Bosna'da oradaki kardeşlerimiz bize umut bağlıyorlar. Bunları biz göz ardı edemeyiz. Bazıları 'bizim Libya'da Azerbaycan'da Suriye'de ne işimiz var' diyor. Biz bölgede barış ve istikrar için varız. 7 iklim 3 kıtaya barış götüren huzur götüren atalarımızdan aldığımız ilhamla sizlerin sevgisi ve duasını aldığımız güçle Allah'ın izniyle bugüne kadar bunları yaptık yapmaya devam edeceğiz. Dostumuz kardeşimiz Azerbaycan'lı kardeşlerimize karşı her türlü zulmü, katliamı yaptılar ve 30 sene bu sürdü. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 'Ben bunları görüşmeler yoluyla çözeceğim' dedi. 30 seneden bir tek adım dahi atmadı. Katliamlar devam etti. İşgaller devam etti bunun üzerine yeter artık demek ve harekatı başlatmak suretiyle Azerbaycan'lı kardeşlerimiz44 günde buradaki haklarını aldılar ve Cumhurbaşkanımız da Türkiye'de Azerbaycan yalnız değildir demek suretiyle onların haklı davasında sonuna kadar yanında olduk. olmaya devam ediyoruz."

"Kötü komşu mal sahibi yapar"

Konuşmasında savunma sanayinin önemini hatırlatan Akar,

"Mehmetçiğin temel ihtiyaçlarını maalesef parasını versek dahi alamıyoruz. Bu çevredeki ülkelerin böyle bir alışkanlığı var. Bir şekilde işi uzatıyorlar, parasını verdiğimiz ihtiyaç duyduğumuz maddeleri bize vermiyorlar. Vermek istemiyorlar ve bizde diyoruz ki o zaman kötü komşu ev sahibi yapar, bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla çok şükür hafif silahlarımızn tamamını yaptık ve ihraç ediyoruz. Yolculuk devam edyor. İnşallah kısa zaman sonra denizaltımızı yapacağız, Kızılelmayı'da uçuracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi. 

"Kararımızdan vazgeçmek şehitlerimizin, gazilerimizin ailelerine saygısızlık, ihanet olur"

Yapılan çalışmalarla ciddi mesafe katedildiğini vurgulayan Akar şöyle devam etti:

"Kazanımlarımız var fakat şu anda bazıları bebek katillerini teröristlerin elebaşını hapisten çıkaracaklarını söylüyorlar. Onlarla beraber yol yürüyorlar. Kararımızdan vazgeçmek şehitlerimizin gazilerimizin ailelerine saygısızlık ihanet olur. Bu kabul edilemez. Şu an teröristler efendilerine bas bas bağırıyor bizi kurtarın diye ve seçimlerden medet umuyorlar. Dolayısıyla bizim daha uyanık olmamız lazım."

Haber: Hilal Tekeoğlu