Albeni Kurabiye Tarifi – Pratik Tatlı Tarifleri

Çayın yanında pratik tatlı arayışındaysanız, Albeni Kurabiye Tarifi tam size göre! Misafirlerinizin beğenisini kazanacak, görüntüsüyle de göz dolduran bu harika lezzeti denemeden geçmeyin. Tarifin detayları haberimizde…

Albeni Kurabiye Tarifi – Pratik Tatlı Tarifleri

Evde pratik ve lezzetli tarifleri arayanlar için muhteşem bir öneri; Albeni Kurabiye! Çay saatlerinize neşe katacak bu tarif, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda estetik görüntüsüyle de göz alıcı bir seçenek sunuyor. Misafirleriniz için mükemmel bir ikramlık olan bu kurabiyeler, kolay yapımıyla da dikkat çekiyor. İçindeki albeniyle sofralarınızı şenlendirecek bu tarifi denemek için sabırsızlanacaksınız!

İşte tarifimizin hazırlanışı;

Malzemeler;
- 125 gr tere yağ (veya margarin)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kontrolü ekleyin)

Kullandığım su bardağı 200 ml
Kullandığım çay bardağı 125 ml

Karamel sosu için;
- 1 su bardağı şeker
- 100 ml krema
- 1 yemek kaşığına yakın tere yağ

Üzeri için;
- 50 gr sütlü çikolata

Yapılışı oda ısısındaki tereyağı ile bütün malzemeler yoğrulur yumuşak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilir.
Rulo şeklinde yuvarlanır streç folyo ile sarılır buzlukta 25.30 dakika bekletilir ardından ince kesilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir t(am bir tepsi çıkıyor bu hamurdan)
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir
Karamel sosu için şeker bir kaba alınır hiç karıştırmadan orta ateşte karemenize edilir yakmamaya dikkat edelim.
Tereyağı ardından da yavaş yavaş krema eklenir güzelce karıştırıp soğumaya alınır
Soğuyan kurabiyelerin üzerine sıkma torbasına koyulmuş soğumuş karamel dikkatlice sürülür yarım saat buzdolabında beklettikten sonra benmari usulü eritilmiş çikolata kurabiyelerin orta kısımlarına küçük küçük koyulup kaşıkla çok az yayılır

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.