Banker Bilo gerçek oldu

Avrupa 'ya gitmek istediği için insan kaçakçılarına 6 bin Euro veren mülteciler, kendilerini Adana'da buldu. Olay akla, Şener Şen ve İlyas Salman'ın 'Banker Bilo' filmindeki sahneyi akla getirdi.

Banker Bilo gerçek oldu

Olay, Adana 'nın Pozantı ilçesinde meydana geldi. Mersin 'den Kayseri 'ye gelecek olan bir TIR 'ın dorsesine, insan kaçakçıları 15 mülteciyi kaçak olarak bindirdi.

Dorsesinde mülteci taşıdığından haberi olmayan TIR şoförü, hiçbir şeyden habersiz yola çıktı. Şoför, Adana 'nın Pozantı ilçesinde bir tesiste mola verdiği esnada dorseden gelen seslerden şüphelendi ve polisi aradı. Mülteciler, olayda bir aksilik olduğunu anlayınca, dorsenin çadırını keserek kaçmak istedi. Bu esnada şoför tarafından çekilen görüntülerde, bir mültecinin söylediği sözler, akla 'Banker Bilo ' filmini getirdi. 

Kendilerinden 6 bin Euro alındığını söyleyen mülteci, "Avrupa nerede?" dedi. Bu sözler, Banker Bilo filminde, İlyas Salman ve arkadaşlarını Avrupa 'ya götüreceğini söyleyerek kandıran Şener Şen 'in sahnelerini akla getirdi. 

Konuyla ilgili konuşan TIR şoförü M. ise, “Markete giderken sesleri duydum polise haber verdim. Bu esnada, mülteciler, çadırı kesip kaçmaya başladı. Siz nasıl bindiniz bu tıra diye sordum’ Mültecilerde bana Mersinde ’ki parkta, Avrupa’ya gidebilmek için insan kaçakçılarına 6 bin Euro verdiklerini onlarda bu tıra bindirdiklerini söyledi. Sonrada kamaya başladılar.” dedi. 

Olay yerine gelen polis ekipleri, kaçan mültecileri yakalamak için çalışma başlattı.

>> Azim Deniz