Başkandan Sert Tepki!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türk Tabipler Birliği eski Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile aynı karede bir araya gelmesi gündem olmuştu. Olaylı kareye Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin'den de sert tepki geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Başkandan Sert Tepki!

Tüm dünyada festival havasında kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler bayramı, İstanbul’da CHP ve DİSK’in gerçekleştirdiği ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldığı yürüyüşle kutlandı. 

Başkandan Sert Tepki!

Yürüyüş sonrası gerçekleştirilen fotoğraf çekiminde ise Türk Tabipler Birliği (TBB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın bulunması tepkilere neden oldu.

Şebnem Korur Fincancı Kimdir?

Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik sözleri gerekçesiyle, ’Örgüt propagandası yapmak’ suçundan dava açılmış ve 27 Ekimde tutuklanarak 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Fincancı, 11 Ocak'ta Bakırköy Cezaevi'nden tahliye edildi.

İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarına katılan Şebnem Korur Fincancı’nın, Başkan Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile fotoğrafına Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin’de tepki gösterdi.

Mehmet İlhan Şahin konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  ‘Terör örgütünü desteklemesinin yanında yakın tarihimizdeki birçok siyasi davada verdiği şaibeli raporlarla tanıdığımız bu zatın meşrulaştırılmasını kabul etmiyoruz. Yalnız onu değil, onu yalnız bırakmayan yol arkadaşlarını da TTB’den süpürüp atmak mücadele ediyoruz, kazanacağız! ’ açıklamalarında bulundu.