Boykot sonrası Kayserili marka patladı!

İsrail boykotu sonrası Kayseri'de üretilen yerli ve milli üretim yapan o marka patladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Boykot sonrası Kayserili marka patladı!

İsrail’in Filistin’e saldırıları sonrası alınan boykot kararlarıyla vatandaşlar İsrail menşeili ürünler satın almazken, bu durum yerli ve milli üretim olan markaların satışlarında patlamalara neden oldu. Bu kapsamda Kayseri’de üretilen yerli ve milli üretim Meysu kolanın satışlarında da rekor üstüne rekor kırılıyor.

Dünya genelinde dönem dönem çeşitli gerekçelerle boykot kararları alınıyor. Bu kararların en büyüğü 2023 yılının Ekim ayında İsrail’in Filistin’e başlattığı saldırıları sonrası alındı.

Bu kapsamda İsrail markası olan ve İsrail’e destek olan markaları insanlar satın almıyor. Başlıca boykot edilen markalar ise Coca Cola ve Pepsi olarak biliniyor.

Soğuk içecekte en çok satan Coca Cola alınan boykot kararıyla büyük zarara uğradı. Türkiye’de boykotu destekleyen vatandaşlar yerli kola markalarını araştırmaya başladı. Bu süreçte en çok vatandaşın ilgisini çeken marka ise Kayseri’de üretilen Meysu Cola oldu.

Satışlar 10 kat arttı!

2006 yılında üretimine başlayan Meysu Cola boykotla popüler bir marka haline gelirken boykot sayesinde satışlarda büyük patlama görüldü. Meysu Cola’nın bu süreçte satışlarında tam 10 kat artış olduğu kaydedildi. Yoğun siparişlere yetişmeye çalışan markanın yeni yatırımları planladığı bildirildi. Kayseri’de üretim yapan firmanın ilerleyen aylarda daha da popüler hale gelmesi bekleniyor.

Meysu Cola dışında yerli kola üreten firmalar şu şekilde sıralanabilir; Uludağ, Kristal Cola, Can Cola, Huzur Cola, Rival, Kiler Kola, Tansaş Cola