Boykotun ardından dikkat çeken talep!

Türkiye'de bu hafta sonu vatandaşlar kafe ve restorantların fahiş fiyat politikasına boykot yapıyor. Tüm Türkiye'de yapılan boykot uygulaması Kayseri'de de uygulanıyor. Kayserili vatandaşların yaptığı boykot uygulamasından sonra Lokantacılar Federasyonu'ndan dikkat çeken bir talep geldi. Detaylar haberimizde…

Boykotun ardından dikkat çeken talep!

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayit Karabağlı bu hafta sonu yapılan boykot üzerine dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayit Karabağlı, sosyal medyadan yeme-içme sektörü için yapılan boykot çağrısını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, federasyon olarak şikayetleri hakkında irtibat kuran vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Sayit Karabağlı, Türkiye'de yeme-içme sektöründeki fiyat tarifelerinin illere ve işletme sınıfına göre federasyon tarafından onaylanması talebinde bulundu. Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde düzenleme talep eden Karabağlı, şunları kaydetti;  ‘Denetlenebilir olması için fiyat tarifeleri 81 ilde faaliyet gösteren odalar tarafından sınıflarına göre belirlenmeli ve federasyonumuz tarafından onaylanmalı.

Onaylı fiyat tarifeleri kayıt altına alınarak üyelere verilmelidir. Tarifeler, aslının aynı olmak kaydıyla iş yerlerinin kapısına asılmalı veya iş yeri girişine görünür şekilde konulmalıdır. Denetim sırasında denetçilerin onaylı tarife ile asılı tarifeyi karşılaştırması daha sağlıklı ve yürütülebilir olacak.’