Bu ay Kayseri'de hesaplara yatırılacak!

Kayseri'de evlenecek çiftler yüksek enflasyon karşısında kara kara düşünürken yüzleri az da olsa güldürecek açıklama yapıldı. Türkiye'nin genç nüfusunu desteklemeyi hedefleyen destek fonunun tarihi belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bu ay Kayseri'de hesaplara yatırılacak!

Kayseri'de evlenecek çiftler yüksek enflasyonla artan maliyetler karşısında ne yapacağını şaşırdı. Sınırlı bütçeyle ev mi düzecek, düğün mü yapacak diye kafası karışan Kayserili vatandaşın yüzünü az da güldürecek haber belli oldu. Buna göre faizsiz evlilik kredisine başvuran çiftlere ödemeler bu ay yapılacak.

Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin düzenlemeler, önemli bir ekonomik destek mekanizması olarak Türkiye'nin genç nüfusunu desteklemeyi hedefliyor. Bu düzenlemeye göre, başvurusu onaylanan gençlere 48 ay vadeli, geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

Bu ay Kayseri'de hesaplara yatırılacak!

Başvurularda, gençlerin yaşları ve aile gelir düzeyleri gibi faktörlerin dikkate alınması, fonun ihtiyaç sahibi gençlere ulaşmasını ve onların daha etkin bir şekilde desteklenmesini sağlayacak. Bu sayede, gençlerin geleceklerini şekillendirmelerine olanak tanıyan bir destek mekanizması oluşturulmuş olacak.

Bakan Göktaş evlilik destek fonuna ilişkin açıklamayı Türkiye ile Macaristan'ın Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli'nde yaptı.

Kurulan Aile ve Gençlik Fonu ile genç çiftlere faizsiz kredi desteği sağladıklarını belirten Bakan Göktaş, ''Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacağımızın müjdesini de paylaşmak istiyorum.'' dedi.