Kayseri'de büyük güne az kaldı - Vali açıklama yaptı!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri'de 14-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek İstihdam Fuarı hakkında basın toplantısı düzenledi. İş arayanların heyecanla beklediği fuara ilişkin detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de büyük güne az kaldı - Vali açıklama yaptı!

Kayseri'de 14-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek İstihdam Fuarı hakkında basın toplantısı düzenlendi. Kayseri Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Vali Gökmen Çiçek'in yanı sıra Kocasinan ve Melikgazi belediye başkanları ile oda başkanları katıldı.

Vali Çiçek burada 200 firmanın insan kaynakları ile beraber işçi alımı için İstihdam Fuarı'na geleceğini belirterek bir kişinin dahi işe yerleştirilmesi ile amaçlarına ulaşacaklarını söyledi.

Valiliğe başvuran firmaların 5750 işçiye ihtiyaçları olduğunu belirten Çiçek, "Firmaların bu kişileri hemen fuarla beraber işe başlatmak istediklerini ve bu işçilere üretimin sağlıklı bir şekilde devam edilmesi için ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Bunun üzerine birçok toplantılar yaptık. Hem arkadaşlarımızla hem İŞKUR'la hem kaymakamlarımızın özellikle sosyal yardımlaşma vakıfları, belediyelerin sosyal yardım merkezleriyle beraber birçoğumuza gelen iş aradığını bildiren yüzlerce listeler vardı. İş arayanların, fuarda analiz edilmesi ve bu fuarda bunların işe yerleştirmelerini bir kişi bile yerleştirirsek bu fuarın amacına ulaşmış olduğunu değerlendirerek böyle bir fuara karar verdik. Çok ciddi şekilde kaynakçı, mobilya döşemeci ihtiyacı olduğunu, vasıfsız diye nitelendirilen herhangi bir konuda mesleği olmamasına rağmen işçi arandığını, beyaz yakalı, mavi yakalı birçok alanda ihtiyaç olduğu, makine mühendisi, inşaat mühendisi her alanda endüstri mühendisliği noktasında ihtiyaç olduğu bildirildi. Bundan dolayı da makineciler odamız, üniversitelerimizle de işin içine katıp toplantı yaparak üniversitelerimizin özellikle mühendislik ve işletme fakültelerinin son sınıflarının fuara katılmasını buradaki üniversitelerdeki okuyan mühendislerin de Kayseri'de kalmaları için ön ayak olmak istiyoruz." diye konuştu.

Büyük güne az kaldı - Vali açıklama yaptı!

Büyükşehirin fuara ücretsiz seferler düzenleyeceğini belirten Çiçek, Makine Mühendisler Odası Kayseri şubesinin mühendisler için otobüs kaldıracağını, İşkur danışmanlarının da kendilerine gelen başvuruları arayarak fuara davet ettiklerini dile getirdi.

Kayseri'de istihdamı önemsediklerini ifade eden Çiçek, şöyle konuştu: "İstihdam demek Kayseri'nin toplumsal huzuru , ekonomik girdisi, ihracata katkısı demek ama benim için aynı zamanda şehrin güvenliğinden, toplumsal huzurundan sorumlu olan mülki amir olarak şehrin toplumsal huzuruna da çok büyük katkısı olacağını ümit ediyorum. Fuarın faydalı olmasını gerçekten çok istiyorum. Vali yardımcımız başkanlığında kurduğumuz komisyonumuz çok büyük mücadele veriyor. Kaymakamlarımız sosyal yardımlaşma, vakıf müdürlerimiz hepsi büyük bir mücadele veriyor. Sadece Kayseri'den değil çevre illerden de duyurular yaparak Kayseri istihdamının hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. Bu daha önce üniversitelerin düzenlediği kariyer fuarı gibi değil belki büyük istihdam fuarı dediğimde öyle algılanabiliyor. Ancak işveren ile iş arayan hemşerilerimizin buluştuğu bir platform olacak."