CHP Kayseri'den Kayseri Şeker'e ağır sözler!

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP il binasında toplantı düzenleyerek basın mensuplarına gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Keskin, Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

CHP Kayseri'den Kayseri Şeker'e ağır sözler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP il binasında toplantı düzenledi. Toplantı öncesi A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın, 2023 CEV Avrupa Şampiyonu olmasına da değinerek, ‘Ulusal anlamda gurur yaşatan Filenin Sultanları unvanıyla taçlandırılan ve modern cumhuriyetin kadınlarını saygıyla selamlıyorum. Tabi bu güzel ve mutlu edici Türk toplumun ihtiyacı olduğu, sıkıntıda olduğu bugünlerde ihtiyacı olduğu bir moral ve motivasyon anlamında değer kattı’ dedi.

CHP Kayseri'den Kayseri Şeker'e ağır sözler!

Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi olarak önceliklerinin Kayseri’ye nasıl katkı sağlamaları gerektiğini ve bu anlamda her türlü dayanışmaya hazır olduklarını belirtti.

‘Şekerle ilgili çok söylentiler var’

Kayseri’ye değer katan bütün kuruluşların yanlarında olduklarını, ancak yapılan haksızlıklara sessiz kalmayacaklarını söyleyen Keskin: “Şekerle ilgili tabii çok dedikodular ve söylentiler oluyor. Yani öyle bir duruma gelmişiz. Kayseri’de yaşanan durumlar kimin kimi ses kaydı aldığı onu dinlemiş onu dinlettirmiş. İkili konuşmada ses kayıt altına alınmış veya gidiyorsunuz bir yerde kurumsal anlamda yapacağız bir ziyarette yani neredeyse yarın bir gün şortla tişörtle karşılanacak olaylar yaşanmaya başlanmış. Yani eğer kurumları öldürür ve kurumları seviyesini kalitesi düşürürsek, İnanın bunda herkes zarar görür. O yüzden bizim buradaki niyetimizi yıpratmak değil, daha iyiye nasıl gidebilir? Dedikoduları nasıl güzide kuruluşlarımızla ilgili yıpratıcı önlemlerin nasıl geçebiliriz? Örneğin canlı hayvan alımı var. Bunların hepsi belgeli arkadaşlar. Yani böyle kulaktan dolma bilgilerle değil bunlar belgesi olan, bazıları da hukuksal anlamda adalete yansımış olan şeyler…” İfadelerine yer verdi.

CHP Kayseri'den Kayseri Şeker'e ağır sözler!

‘Çalmanın azı çoğu olmaz’

Feyzullah Keskin, 2018 yılından önce bir şirketin Kayseri şekerden canlı hayvan alım yaptığını ancak sebebinin belli olmadığını dikkat çekerek şöyle dedi: “Daha önce Kayseri şekerin kendisinin direkt alım yaptığı canlı hayvan alımları sebebi bilinmiyor. Gerekçe gösterilmedi yeni kurulmuş 100 bin TL sermayesiyle kurulan bir danışmanlık limite şirketine veriyor. Kuruluşundan tam 18 gün sonra hani yıllarca bu işi yapan, bilen değil kurulmuş bir gün sonra direkt olarak veriliyor ve İspanya'dan canlı hayvan taşınması için söyleniyor. Öyle bir şey getiriyor ki bu firmaya 550 bin euro komisyon veriliyor daha önce kendisinin direk almış olduğu bir şey yapıyor ve buraya teslim bin hayvan olarak düşünürken 800 küsürlere kadar düşüyor ve biz bin hayvan parası ödüyoruz yetmiyor 550 bin euro da komisyon veriyoruz. Şimdi şu soruyu sormak lazım; neden direkt alım yaparken bir komisyon verme ihtiyacı hissediyorsunuz? Tabi şu söylenebilir. Büyük sermayesi olan bir kurumda 550 bin euro yani 15-16 milyonun ne önemi var diyebilir bazı yöneticiler ama usulsüzün bir arasında birdir, bin lirası da, zihniyet önemlidir o yüzden bizim için rakam önemli değil. Yani şöyle bir şey söylenmesin hak din var ya, bir ara belediyelerle ilgili konuşuyordu ya çalıyorsa işte yapıyor diyor. Hırsızlığın çalmanın azı çoğu olmaz, ahlaki bir meseledir. Çok detaylarına girmiyorum çünkü hiç yanılmıyorsam hukuksal anlamda da devam ediyor.”