CHP, Kayserili milletvekiline para ödeyecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar arasındaki dava sonuçlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

CHP, Kayserili milletvekiline para ödeyecek!

Dünyanın ilk SİHA, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, geçen yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na düzenlenen törenle teslim edildi. O zaman CHP TBMM Grup Başkanlığı görevinde bulunan Özgür Özel ise törende Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunduğu sırada ''Atatürk'ü izleyen yol'' kısmının Milli Savunma Bakanlığı görevini yürüten Hulusi Akar'ın talimatıyla çıkarıldığını iddia etmişti. Buna ilişkin açılan dava sonuçlandı. Özel, Akar'a  10 bin lira tazminat ödeyecek.

Özel, o zaman katıldığı bir televizyon programında Akar'ın Atatürk'ün ismine bile tahammül edemediğini vurgulamıştı. Kayserili milletvekili Akar'ın avukatı, kişilik haklarının ihlal edildiğini bu sebeple 100 bin lira manevi tazminat istemiş, Milli Savunma Bakanlığı ise olaya ilişkin açıklama yapmıştı.

CHP, Kayserili milletvekiline para ödeyecek!

Bakanlık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Tören sırasında Deniz Harp Okulu Marşı tüm mısraları ile okunmuş, bu durum töreni yerinden takip edenler ve ekranları başında canlı izleyenler tarafından da görülmüş, duyulmuştur.' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in avukatı ise o zaman müvekkilinin beyanlarının siyasi eleştiri mahiyetinde olduğunu belirterek davanı reddini istedi.

Mahkeme davanın kısmen kabulüyle Özel'in Akar'a 10 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.