Destici: 'Topyekun karşı konulsaydı 30 yılda 30 kere terör biterdi'

Büyük Birlik Partisi (BBP), Genel Başkanı Mustafa Destici ile Kayseri'de mitingini gerçekleştirdi.

Destici: 'Topyekun karşı konulsaydı 30 yılda 30 kere terör biterdi'

Polisin sabah saatlerinden itibaren yer altı çarşısında arama yaprak ve miting alanında geniş güvenlik önlemleri aldığı gerçekleşen mitingde, Genel Başkan Destici'nin konuşmasından önce milletvekili adayları tanıtımı yapılırken, şiirler okundu. Yaklaşık 300 kişiye hitap eden Destici, 1 saat gecikmeyle de olsa vatandaşların karşısına çıktı ve başta terör olmak üzere, ekonomik sorunlar, sosyal sıkıntılar, dış politika ile projeleri hakkında görüşlerini paylaştı.

BBP Genel başkanı Destici, Kayserililere seslendiği miting meydanında terör konusuna vurgu yaparak; "Teröristler batının emperyalist küresel güçlerinin ellerine verdikleri yol haritalarıyla yürüyorlar. Ve maalesef 30 yıldan fazla süredir Türkiye'yi yönetenler bu terör belasından kurtarmadılar. Bilerek kurtarmadılar diyorum. Kurtaramadılar demiyorum. Eğer karalı, iradeli, cesur, topyekun bir mücadele ortaya koysalardı değil bir kere 30 yılda 30 kere PKK'yı bitirebilirlerdi ama bitirmediler. AKP iktidarı da eğer isteseydi tek başına olduğu 13 yılda 13 kere bunu bitirirlerdi" dedi. Genel Başkan Destici iktidara gelirlerse terörün kökünü kazıyacaklarının sözünü verdi.

Yaptığı konuşmalarında AK Parti yöneticilerini tutarsız olmakla suçlayan Destici, eleştirilerinde hükümeti hedef gösterdi. Taşeron işçiliğin artarak 2 milyona ulaştığını da ifade eden Destici, taşeron işçilerin, emeklilerin, öğretmenlerin, polislerin, çiftçilerin sorunlarına çözüm getireceklerini söyledi. Yoksulluk sınırında olan 100 bin aileye ücretsiz konut verecekleri vaadini yineleyen BBP Genel başkanı Destici, vaatlerini sıralayarak toplumda huzuru ve refahı sağlayacaklarını ifade etti. Açıklamalarınsa Suriye ve Irak'ta yaşanan sorunlara da değinen Destici, o ülkelerin yöneticileri olduğu kadar, diğer komşu Müslüman ülkelerin de bunda vebali olduğunu kaydetti. Bölgede ABD'nin, Rusya'nın planları, projeleri olduğunu ileri süren Destici, Türkiye'nin ise ne planı olduğunu sorguladı.

Konuşmasının son kısmında bir oyun bile çok önemli olduğuna işaret eden Destici, vatandaşları sandık başına davet ederek, kendilerini desteklemelerini istedi. HABER: KAAN AKBAŞ