Dev uygulamaya vatandaşlar isyan etti!

Türkiye'de hemen hemen her telefonda yer edinen ikinci el satış Dolap uygulamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Dev uygulamaya vatandaşlar isyan etti!

Türkiye'de ikinci el satışına yönelik sıkça kullanılan uygulamalar arasında yer alan Dolap uygulamasına vatandaşlar fazla komisyon kesintisi nedeniyle isyan etti. Kullanıcılar ürün satışı yüklemesi altında protesto ettikleri yazılar paylaştı.

Dolap uygulamasına vatandaşlar sıfır veya ikinci el kıyafet, teknolojik alet, kozmetik gibi kategorilerde ürün yüklüyor. Son zamanlarda milyonlarca kullanıcıya ulaşan uygulama komisyon ve kargo ücretlerinde artışa gitti.

Örneğin 45 liralık satışa koyulan bir üründe 6 lira komisyon kesilirken, 430 liralık üründe 64 lira kesiliyor. 

Dev uygulamaya vatandaşlar isyan etti!

Uygulamada fiyat yüksekliğine göre komisyon tutarı değişiklik gösteriyor. Bu kapsamda 650 liralık ürüne 100 liralık komisyon kesiyor.

Bir kullanıcın ürün yükleme fotoğrafına protesto notu yüklediği görüldü. Notta, 'Komisyon ve kargo ücretini protesto ediyoruz.' dedi.

Dev uygulamaya vatandaşlar isyan etti!

Bu paylaşımın ardına destek yorumları yapan vatandaşlar, 'Bu boykotta bende varım, haksızlığa son, çok fazla kesinti var,' şeklinde yorum yaptı.