Dikkat - Kayseri'de katılmayanlara ceza kesilecek!

Kayserililer dikkat, bu haber tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. Telefonunuza gelen anket mesajını ciddiye almanız gerekiyor. Ankete katılmayanlara para cezası uygulanacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Dikkat - Kayseri'de katılmayanlara ceza kesilecek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), düzenlenen anketlere katılmayanlara para cezası uygulanacağını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Dikkat - Kayseri'de katılmayanlara ceza kesilecek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bilgisayar ve tabletler aracılığıyla gerçekleştirilen yüz yüze veya telefonla yapılan anketlere katılmayanlara ceza kesileceğini duyurdu.

Nüfus Kayıt Sistemi’nden örnekleme teknikleriyle hane halkını seçen TÜİK, uygulamaya alınan anketlere katılmayanlara 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu’nun 54. maddesi uyarınca idari para cezası verme kararı aldı.

TÜİK tarafından düzenlenen anketlere katılmayan bireyle, bu düzenleme ile birlikte para cezasına çarptırılacak. Ceza alan bireyler yine de bilgileri doğru, eksiksiz ve zamanında sağlamakla yükümlü kalacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) internet sitesinde yayımlanan bilgilendirme yazısında, ceza süreciyle ilgili bilgiler ayrıntılı bir şekilde yer alıyor. 

TÜİK anketlerini dijital ortamda gerçekleştirebildiği gibi yüz yüze de yapıyor. Katılımcıların, TÜİK tarafından yapılan anketlere zamanında ve eksiksiz şekilde katılmaları, idari para cezasından kaçınmaları büyük önem arz ediyor.