Dünya onu konuşuyor!

Telefon günümüzde en sık kullanılan ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bu kapsamda vatandaşlar her telefonla konuştuğunda aslında o kişiyi konuşuyor? Komedyen Cem Yılmaz ise bir skecinde bu konuyu ele aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Dünya onu konuşuyor!

Telefonla konuşmak hayatımızın bir parçası haline gelirken telefonun icadının arkasındaki ilginç hikayeler genellikle gözden kaçar. Telefonun icadı aslında sadece teknolojik bir başarı değil aynı zamanda bir aşk hikayesinin de başlangıcıydı. Komedyen Cem Yılmaz da telefonun icadına ilişkin hazırladığı skeci izleyicilerinin beğenisine sunmuş çeşitli yorumlar almıştı.

İddiaya göre, Alexander Graham Bell, telefonu icat ettiğinde, ilk telefon hattını sevgilisi Allessandra Lolita Oswaldo'nun evine döşedi. Bell, sevgilisinin her çağrısını almak ve onunla iletişim kurrmak için bir araç sağlamak amacıyla böyle bir adımda bulundu.

Dünya onu konuşuyor!

Zamanla telefonun açılma şekli değişmeye başladı ve Graham Bell sevgilisinin adını kısaltarak ''Ale Lolos'' diye telefonu açıyordu. Ardından yine zamanla kısaltma sadeleşerek ''Alo'' halini aldı.

Bell'in sevgilisiyle başlayan bu basit selamlaşma şimdi ise dünya genelinde her gün milyonlarca kez tekrarlanıyor.

Dünya onu konuşuyor!

Kimi iddiaya göre ise Allessandra Lolita Oswaldo'nun Bell'in sevgilisi değil eşi olduğu ve işitme engelli olduğu söylenir. Graham Bell'de eşinin iştme engeline tedqavi amaçlı yöntem ararken telefonu icat etmiştir.

Dünya onu konuşuyor!

Bu durum komedyen Cem Yılmaz'ın bir skecine de konu olmuştur. Yılmaz skecinde telefon nasıl bulunur? ifadelerine yer vererek izeliyicileriyle keyifli anlar yaşamıştı...

Sosyal medyada yayınlanan skece kullanıcılar, ''Graham bağırmak için ne güzel bir isim'', ''Gece gece icat çıkarma'' şeklinde skeçten konuşmalar alarak beğeni bıraktı.