EGM 10 Bin Polis Alacak!

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin polis memuru alacak. Polis adaylarının merakla beklediği ilan geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

EGM 10 Bin Polis Alacak!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 10 bin polis memuru alacak. Polis adaylarının merakla beklediği ilan geldi.

Her yıl binlerce polis alımı gerçekleşirken adaylar gelecek ilanı bekliyor. Polis adayları her yıl, PMYO, POMEM, PAEM için mülakata girip eğitimlerini başarı ile tamamlayarak, emniyet teşkilatına girmeye hak kazanıyor. POMEM adayları merakla 31. Dönem POMEM alımını beklerken EGM'den yeni bir ilan geldi.

Polis adaylarının beklediği haber; Emniyet Genel Müdürlüğüne Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan kararnameye göre EGM’ye alınacak 10 bin 102 polis kadrosuna; 500 polis memuru, 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü, 9 bin 500 taşra teşkilatı için polis memuru ve moral eğitim merkezi müdürü ile moral eğitim merkezi müdür yardımcısı alınacak.

Henüz EGM personel alımı başvuru şartları ve başvuru tarihlerine ilişkin bir açıklama bulunmuyor.

Başvuru günü henüz belli olmayan polis alımının önümüzdeki günlerde Polis Akademisi Başkanlığından gelecek duyuruyla, başvuru tarihi ve şartlarının açıklanması bekleniyor.