Elmalı Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

Kahve keyfinizi taçlandıracak enfes bir tarifle karşınızdayız. Hem pratik hem de lezzetli elmalı kurabiye tarifi kahve yanı atıştırmalıklarınızın yeni favorisi olmaya aday. Şekliyle sizi ve misafirlerinizi mest edecek bu kurabiyenin yapımı ise oldukça kolay. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Elmalı Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

Kahve keyfinizi taçlandıracak enfes bir tarifle karşınızdayız. Hem pratik hem de lezzetli elmalı kurabiye tarifi kahve yanı atıştırmalıklarınızın yeni favorisi olmaya aday. Şekliyle sizi ve misafirlerinizi mest edecek bu kurabiyenin yapımı ise oldukça kolay.

Kolay ve basit malzemelerle hazırlanan elmalı kurabiye tarifi, evdeki herkesin kolaylıkla yapabileceği bir lezzet harikası. Elma ve tarçın uyumunun mükemmel lezzetiyle buluştuğu bu tarif, hem misafirlerinizi hem de ailenizi şaşırtacak.

İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

2 su bardağı un

3 yemek kaşığı pudra şekeri

100 gram margarin

1 tutam tuz

100 gram süzme yoğurt

100 ml krema

1 yumurta

1 paket vanilya ve kabartma tozu

İç harcı için;

3 orta boy elma

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Hazırlanışı;

Bir kapta un, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve tuzu karıştıralım. Ardından oda sıcaklığında bekleyen margarini ekleyelim. Margarini ve unu ince kırıntılar oluşana kadar ellerinizle ovalayın. Ardından süzme yoğurt, daha sonra da krema ekleyelim. Ardından, yumurtayı da ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru streç filme sarıp 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

Bu arada iç harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyin ve orta ateşte, tarçın ve seker ekledikten sonra suyunu salana ve sonrasında yeniden çekene kadar pişirin.

Hamuru kare kare olacak şekilde açalım. Kurabiyelere şekil aşağıdaki görsellerde olduğu gibi verilecektir.

Bugüne kadar en çok etkileşim alan kurabiye haberimiz için TIKLAYINIZ...

Elmalı Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

Elmalı Kurabiye - Kolay Tarifler - Kahve Yanı Tarifleri

Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri kızarana kadar pişirin. Soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serpin. Afiyet olsun....