İnci Taneleri dizisi yayından kaldırılıyor mu?

Geçtiğimiz perşembe günü Kanal D'de izleyiciyle buluşan İnci Taneleri dizisinde başrol oyuncu Hazar Ergüçlü'nün fragmanda sergilediği dans gündeme oturmuş sosyal medyayı da sallamıştı ancak diziye ilişkin hukuki süreç başlayacak gibi görünüyor... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de

İnci Taneleri dizisi yayından kaldırılıyor mu?

Geçtiğimiz perşembe günü Kanal D televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan İnci Taneleri dizisi başrol oyuncusu Hazar Ergüçlü'nün dans sahneleri nedeniyle yankı uyandırmıştı. Ankara Seymenler Kulübü Derneği, İnci Taneleri dizisinin Ankara ve Ankara kültürünü yanlış yansıttığı gerekçesiyle yapımcıya dava açacaklarını ve RTÜK'e başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Dizinin bazı sahnelerindeki danslar, izleyici ve bazı kesimlerin tepkisini çekerken bazı kesimler için de merak uyandırmıştı. Öyle ki oyuncu Ergüçlü'nün sahne performansı dikkat çekerken bu dansa özgü kurslar açılmaya başlandı. Dizide gündem olan sahnede Ergüçlü'nün kıyafeti de alışveriş platformlarında satışa çıktı.

Dizinin bazı sahnelerindeki danslar, izleyici ve bazı kesimlerin tepkisini çekerken bazı kesimler için de merak uyandırmıştı. Haberler.com'da yer alan habere göre, Dizinin fragmanı olduğu gibi ilk bölümü de gündemi salladı. Ancak Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, dizinin tanıtım videosunda kullanılan bazı görüntülerin, ana karakterin giydiği kıyafetin bir internet sitesinde hızla tükendiğini belirtti. Ayrıca, dizideki danslar ilişkin özel kurs açılmasına da tepki gösteren Demir, bu durumun genç kızları özendirdiğini ve Ankara için bir utanç kaynağı olduğunu vurguladı.

İnci Taneleri dizisi yayından kaldırılıyor mu?

Demir, dizide yansıtılan sahnelerin Ankara için ön plana çıkarılacak bir konu olmadığını belirterek, 'Dizideki bahse konu mekanlar, ahlaki düşüklüğün, kadın sömürüsünün, mafyalaşmanın ve çürümüşlüğün merkezidir. Dizilerle ve filmlerle özendirmeye çalışan zihniyetler, Ankara'nın gerçek kültürünü gölgelemektedir.' dedi.

Demir, "Milli Mücadelenin merkezi olan Ankaramızın bir ülkenin kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli unsuru olan, Oğuz kültürünün bugünlere kadar gelmesine ve yaşanmasına vesile olan Seymenlik kültürü ile anılması için elimden geleni yapacağım. Dizinin yayından kaldırılması için kanuni haklarımızı arayacağım' şeklinde konuştu.