İsmail Özdemir, TBMM'de Özbekistan Anlaşmalarını Ele Aldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir TBMM'de yaptığı konuşmada Özbekistan'la alakalı anlaşmalar hakkında maddeleri ele aldı. Detaylar haberimizde...

İsmail Özdemir, TBMM'de Özbekistan Anlaşmalarını Ele Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir TBMM Genel Kurulunda gündemde bulunan Özbekistan'la alakalı anlaşmalar hakkında maddeler üzerine konuştu.

Türkiye ile Özbekistan arasında yakın ve tarihi ilişkiler olduğuna değinen Özdemir, iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel iş birliğinin büyü bir ivmeyle sürdüğünü belirtti.

İsmail Özdemir konuşmasında 'Zengezur Koridoru ve Kalkınma Yolu' projelerinin önemine değinirken bu projelerin Türk dünyasının stratejik önemini daha artıracağını vurguladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Orta Asya'ya kişisel bir ilgisinin bulunduğunu, bu coğrafyaya anayurt gözüyle baktığını ve bu iki Türk coğrafyası arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine hayatı pahasına inandığını belirten Özdemir, 'Türk dünyası hakikatinin ardında kurucu atalarımızın büyük ülküleri vardır, şehitlerimiz vardır, dualar vardır, azim vardır, kararlılık vardır, Türklüğün yüksek vasfı ve idealleri vardır, elbette yükselen ama bir daha inmeyecek bayrak vardır.' İfadelerini kullandı.