İsrail Gazze'de Türk deposunu mu vurdu?

İsrail Filistin'e saldırmaya devam ediyor. Saldırılar kapsamında Gazze'de Türk Kızılay deposuna da saldırı düzenlediği iddiası gündeme geldi. Kızılay'dan açıklama gecikmedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

İsrail Gazze'de Türk deposunu mu vurdu?

İsrail Filistin'e saldırmaya devam ediyor. Saldırılarda birçok sivil hayatını kaybederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyük Filistin Mitingi'nde 'Bir gece ansızın gelebiliriz' demişti. İsrail'in bugün Türkiye ve Filistin Kızılay’ının deposunu vurduğu iddia edildi. Kızılay ise iddiayı yalanladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Filistin Kızılayı’nın deposu bombalandı. AFAD’ın sembolünün de görüldüğü bina, saldırıda ağır hasar aldı. Filistin Kızılayı, Facebook’ta yaptığı paylaşımda, "Bölgenin hedef alınması nedeniyle Gazze kentindeki Filistin Kızılay’ı depolarında ciddi hasar meydana geldi. Tüm hizmetler devre dışı kaldı" ifadelerini kullandı.

Kızılay ise iddiayı yalanlayarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada "Gazze'de Türk Kızılay olarak inşasına destek sağladığımız, Filistin Kızılayı'na ait insani yardım deposunun ağır bombardıman sonucu ciddi hasar aldığı, kullanılamaz halde geldiği bilgisi ve görüntüleri bugün tarafımıza ulaşmıştır. 

İsrail Gazze'de Türk deposunu mu vurdu?

Söz konusu depo, insani yardım faaliyetlerimizde birlikte çalıştığımız Filistin Kızılayı'na ait olup Gazze'de Türk Kızılay'a ait bir depomuz bulunmamaktadır. 

Ağır koşullar altında insani ihtiyaçları karşılamak için cansiparane çalışan Filistin Kızılayı çalışan ve gönüllüleri başta olmak üzere, İnsani yardım çalışanları ve tesislerine yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz." denildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise İsrail bombardımanında ağır hasar alan iddiaya konu binanın, Türk Kızılayı'nın inşasına destek sağladığı, Filistin Kızılayı'na ait insani yardım deposu olduğu belirtildi.

Açıklamada, Uluslararası İnsanı Yardım Örgütlerinde kurumlar arası yardımlaşmanın esas olduğu Türk Kızılay’ının da, Filistin Kızılayı'na bina yapım aşamasında yardımda bulunarak anahtar teslim edip kontrolün Filistin Kızılay'ına  bırakıldığı ifade edildi.

AFAD'ın ve Türk Kızılayı'nın Gazze'de lojistik depo veya binası bulunmadığı kaydedildi.