İstismar ve şiddet sorunu!

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Aydın köşe yazısını kamuoyu ile paylaştı. Aydın bu hafta yazdığı yazısında bilim, eğitim, medya, iletişim ve toplumun rolünün önemine vurgu yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

İstismar ve şiddet sorunu!

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Aydın köşe yazısını kamuoyu ile paylaştı. Aydın yazısında, istismar ve şiddet sorununun kaynaklandığı faktörlere değinerek çözümün de kapsamlı ve yapısal olması gerektiğini belirtti.

Bilimsel bilgiye dayalı politikaların ve eğitimin önemine vurgu yapan Aydın, istismar ve şiddetle mücadelede kamu kurumlarının sorumluluklarına dikkat çekti.

Aydın, ''Soruna ilişkin bilimsel ve yönetimsel bilgi toplayarak program ve uygulamaların geliştirilmesine katkı sağlayan girişimler, son derece sınırlı. Bu nedenle öncelik, sağlıklı verilere erişim olanaklarını yeniden gözden geçirmeye verilmeli. Örneğin Yükseköğretim Kurulu, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın ortak protokolüyle kişilik haklarını korumak kaydıyla suç ve suçluya ilişkin birikmiş verilere, araştırma üniversitelerinin ve ilgili bilim insanlarının erişimi kolaylaştırılmalı ve konuyla ilgili araştırma motivasyonları güçlendirilmeli.'' ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili akademik birikimin artması, milli eğitim müfredatına koruyucu bilinç ve davranış gelişimini sağlayacak içeriklerin eklenmesine zengin seçenekler sunacak ilgili meslek gruplarına yönelik eğitim programları için güçlü bir arka plan oluşturulacağını belirten Aydın, farkındalıkları arrtırılması gereken grupların başında öğretmenlerin geldiğini kaydetti.

Prof. Dr. Hakan Aydın'ın köşe yazısını okumak için tıklayın...