Kahvaltıda değil yatmadan önce yiyin- Yanlış bilinen doğrular!

Günün ilk öğünü, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi yumurta aslında kahvaltıda değil yatmadan önce tüketilmeli. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahvaltıda değil yatmadan önce yiyin- Yanlış bilinen doğrular!

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi yumurta, akşam yenildiği zaman neler oluyor? Bu konuda uzmanlar protein bakımından oldukça zengin olan yumurtanın faydaları saymakla bitiremiyor.

Genel olarak ilk öğün olan kahvaltıda tüketilen yumurta için ezber-bozduran bir öneri geldi. Yumurtanın faydalarını sıralayan uzmanlara göre, yumurtayı aslında sabah değil akşam yemek daha faydalı.  Öte yandan yumurta uyumadan önce yediğinizde uyku düzenini düzenliyor, uyku kaliteniz ve süreniz de arttırıyor. Akşam yemeğinde ya da uyumadan yaklaşık 2 saat önce tüketildiği vücutta melatonin hormonunun salgılanmasını sağlıyor. Uyku düzeni ve stres üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinen, hatta neredeyse bir antidepresan görevi gören bu hormonun salgılanması sayesinde de uykusuzluk problemlerinin çözüleceği vurgulanıyor.

Geceleri Tok Tutuyor

Yumurta, genellikle Ramazan ayında tok tutma özelliği sayesinde sahur sofralarının vazgeçilmezi haline geldi. Tok tutma özelliğiyle bilinen yumurta, akşamları yendiği zaman gece acıkmalarını ortadan kaldırıyor.

Yumurtanın Faydaları

Yumurta vitamin bakımından zengin ve mineral barındırır.
Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
Her gün tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kas ve kemiklerin gelişiminde oldukça faydalıdır.
Göz sağlığı korurken hafızayı da güçlendirir.
Beyin sağlığını korur