Kahve Yanı Kurabiyesi - Çikolatalı Ay Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çikolatalı Ay Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çikolatalı Ay Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çikolatalı Ay Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak.

Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

2 su bardağından biraz fazla un
150 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Süslemek için 2 paket çikolata
20 gram kakao

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri bir araya getirin ve yoğurun. Çok fazla yoğurmamaya dikkat edin. ⁠Streç filme sarıp, buzdolabında 1 saat bekletin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 7-8 cm uzunluğunda silindirler çıkarıp ay şekli verin. Tepsiye yerleştirin.

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çikolatalı Ay Kurabiye - Az Malzemeli
Bu anlattığımız tarif sade kurabiye için. Eğer kakaolu yapmak isterseniz, 20 gram kakao ekleyin ve 20 gram da un eksiltin ki dengelensin. İsterseniz kurabiyeyi fındığa da batırabilirsiniz.

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çikolatalı Ay Kurabiye - Az Malzemeli

170 derecede önceden ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirin. ⁠Piştikten sonra kurabiyeleri benmari usulü erittiğiniz çikolataya uçlarından batırın ve donmasını bekleyin. Afiyet olsun.