Kahve Yanına Müthiş Bir Lezzet - Ispanaklı Kurabiye - Az Malzemeli Tarifler

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Ispanaklı Kurabiyesi, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Ispanağın müthiş rengi kahve yanı sunumlarınıza eşilk ederek, hem gözünüzü hem de damaklarınızı şenlendirecek. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve Yanına Müthiş Bir Lezzet - Ispanaklı Kurabiye - Az Malzemeli Tarifler

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Ispanaklı Kurabiyesi, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Ispanağın müthiş rengi kahve yanı sunumlarınıza eşilk ederek, hem gözünüzü hem de damaklarınızı şenlendirecek. 

Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
120 gram taze ıspanak
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı nişasta
4 su bardağı un

Bulamak için;

100 gr sütlü çikolata
100 gr beyaz çikolata

Yapılışı;

Ispanakları yıkayıp robota alalım. Sıvıyağı ekleyip robottan geçirip püre haline getirip, uygun bir kaba alıyoruz. Margarin, vanilya, nişasta, pudra şekerini ve fıstığı ekleyip güzelce karıştıralım. Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurumdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayarak, yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim. 180 derece önceden ısıtılmış 20 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.

Çikolataları ayrı kaplarda benmari usülü eriterek, kurabiyeleri çikolataya bandırıp fırın tepsisine yerleştirip, üzerine fıstık serpelim. Çikolata donduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…