Kayseri'de 6'dan büyük deprem olur mu? Deprem Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinin vatandaş üzerindeki etkisi devam ediyor. 6 Şubat'tan bu güne kadar geçen 251 güne rağmen vatandaşın deprem endişesi sürüyor. Kayseri Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Kayseri ve bölgedeki deprem tehlikesine ilişkin merak edilenleri yanıtlıyor. Evsen, bir vatandaşa verdiği yanıt ile dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Kayseri'de 6'dan büyük deprem olur mu? Deprem Haberleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem bilincinin tüm Türkiye'de yüksek olduğu bu dönemde, vatandaş, halen korku ve endişe halinde doğru bilgiyi arıyor.

Kayseri Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Nevşehir’den bir vatandaşın sorusuna yanıt verdi. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremden dolayı Hatay Kırıkhan'dan Nevşehir'e taşınan bir vatandaş, Adana'nın 25 Temmuz'da yaşadığı 5.5 büyüklüğündeki depremi hissetmelerinin ardından, endişelerinin devam ettiğini söyledi ve Nevşehir için olası deprem tehlikelerini ve alınması gereken önlemleri sordu. 
Evsen de, ‘Ecemiş fayında Yeşilhisar İncesu ve Erciyes fayındaki kırılmaya bağlı olarak da etkilenirsiniz. Ama burada hangi büyüklükte kırılacağına bağlı’ yanıtı verdi.
Jeoloji mühendisi Adnan Evsen, gece gündüz deprem konusunda kendisine yönelik deprem sorularını yanıtlıyor. Günde yüzlerce vatandaşa yanıt veren Evsen, genellikle soruların aynı tür olduğunu dile getirdi. 
Evsen, diğer bir vatandaşın, ‘Kayseri de 6’dan büyük deprem beklentiniz var mı hocam? Yani faylar kırıklı bir yapıya sahip değil mi ? Sizce risk nedir?’ sorusuna, ‘Geçmişte 6 dan büyük olmuş. Gelecekte de olma ihtimali var’ şeklinde cevap verdi.

Nisan ayında deprem uzmanı da 'Kimse kimseyi kandırmasın 6'lık depremler gelecek' demişti. O Açıklama için tıklayın

Evsen 14 Nisan'da da canlı yayında Adnan Evsen açıkladı: Kayseri'de 7 büyüklüğünde deprem olur mu? açıklamasında bulunmuştu.