Kayseri'de Restoranlarda 'Shrinkflasyon' Dönemi - Eko Beyti, Eko İskender…

Kayseri'de artan maliyetler nedeniyle ortaya çıkan yüksek fiyatlar, restoranları eko menü satışına zorluyor. Artık artan fiyatlarla shrinkflasyon dönemine geçildiği gözleniyor. Eko Beyti, Eko İskender… Peki shrinkflasyon ne demek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Restoranlarda 'Shrinkflasyon' Dönemi - Eko Beyti, Eko İskender…

Kayseri’de hizmet veren restoranlarda artan maliyetler sebebiyle Shrinkflasyon dönemine geçti. Restoranlar eko menü adı altında gramajı düşürülmüş yemek satışlarına başladı. Bunlara örnek olarak Eko Beyti, Eko İskender’i gösterebiliriz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayseri'de Restoranlarda 'Shrinkflasyon' Dönemi - Eko Beyti, Eko İskender…

Restoranlar artan maliyetlerle başa çıkmak ve müşteri çekebilmek adına menülerde küçülmeye gitti. Düzenlenen ‘Eko menülerle’ gramajlar düşürülerek müşteri kaybı önlenmeye çalışılıyor.

Türkiye’de yaşanan gıda enflasyonuna karşı sadece market raflarında değil, restoranlarda da gramajların giderek düştüğü görülüyor. Marketlerde paketli ürünlerin gramajının düşürülerek aynı fiyata satıldığı haberlerinin üzerine şimdi de restoranlarda hemen hemen benzer bir uygulamaya geçiliyor. 

Geçtiğimiz günlerde kırmızı et fiyatlarında görülen artışla birlikte restoranlarda da fiyatlar oldukça artış gösterdi. 

Bu fiyatlara restoranlara talebin azalmasının önüne geçmek adına işletmeler eko beyti, eko iskender gibi isimler vererek ürünlerini pazarlamaya devam ediyor.

Bu durumun ramazan menülerine de yansıması beklenirken olumlu ya da olumsuz olacağı da önümüzdeki günlerde belli olacak.

Şrinkflasyon nedir?

Alınan bilgilere göre, ‘Shrinkflasyon’ herhangi bir ürünün fiyatını artırmadan gramajındaki değişiklikle yapılan gizli zamları açıklamakta kullanılan bir terim. Ürün kalemi açısında fiyat seviyesi korunmuş olsa da aynı paraya alınan mal azaldığı için aslında daha pahalı hale gelmiş oluyor.

Bu durum birçok iktisatçı ve tüketici hakları savunucusu tarafından aldatıcı bir davranış olarak tanımlanıyor.