Kayseri'de tam 1002 adet bağışladılar - Her hafta yapacaklar!

Kayseri'de öğrenciler yaptıkları anlamlı etkinlikle dikkatleri üzerine çekti. Kayserilileri duygulandıran öğrenciler 1002 adet bağış yaptıkları uygulamayı her hafta yapacaklarını dile getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de tam 1002 adet bağışladılar - Her hafta yapacaklar!

Kayseri’de Melikgazi Mehmet Soysaraç Ortaokulu ÇEDES öğrencileri Osmanlı Devleti Zimem Defteri geleneğini yaşatmak adına bir uygulama başlattı. Kararlı ilerleyen öğrenciler yoğun katılımın gözlendiği ve 1002 adet bağışın yapıldığı uygulamayı her hafta yapacaklarını belirttiler.

Kayseri’de Melikgazi Mehmet Soysaraç Ortaokulu ÇEDES öğrencileri duygulandıran bir kampanyaya imza attı. Öğrenciler Türkçe öğretmeni Esra Doğan başkanlığında Osmanlı Devleti Zimem Defteri geleneğini yaşatmak adına topladıkları paralarla Askıda Ekmek kampanyasına katkıda bulundu. 

Bu iyiliği her hafta tekrarlamaya karar veren okul öğrencileri geleneğe yoğun ilgi gösterdi.

Osmanlı geleneği Zimem Defteri nedir?

Osmanlı medeniyetinin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışının en güzel örneğinden biri olan Zimem Defteri geleneği, yardımlaşmanın, dayanışmanın, anlayışın tüm güzelliklerini içinde barındırıyor. Osmanlı'da Ramazan ayında zenginler, hiç tanımadıkları insanların borçlarını öder; borcu olanın borcunu kimin ödediğini, borcu ödeyen de kimin borcunu ödediğini bilmezdi.

‘İçimizi dışımızdan daha çok süsleyelim
Zira dışımız halkın, içimiz Hakk'ın baktığı yerdir’