Kayseri'de Yaşanan Korkunç Olay, Bayram Geleneğini Bitirdi

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde yaşanan korkunç olay, tüm aileleri dehşete düşürdü ve bayramların en önemli geleneğini neredeyse yok etti. Uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek o dehşet verici olay, en çok da çocukları etkiledi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Yaşanan Korkunç Olay, Bayram Geleneğini Bitirdi

Kayseri’nin Talas İlçesi’nde yıllar önce yaşanan dehşet verici bir olay, ülke genelinde bir geleneği yok etti. Türkiye genelinde artık aileler, çocuklarının bayramlarda şeker toplamak için dışarı çıkmalarına izin vermiyor. Bunun nedeni ise Talas’ta bir Ramazan bayramında şeker toplamak için evlerinden çıkan ve uzun süre haber alınamayan 3 çocuğun vahşice katledilmesi.

2009 yılında tüm Türkiye, dehşet verici bir olaya tanıklık etti. Kayseri’nin Talas İlçesi’nde 2009 yılının Ramazan Bayramının 2. gününde şeker toplamak için evden çıkan Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve komşuları Türkan Ay’ın kaybolduğu haberi yayıldı. Polis, jandarma ve arama kurtarma ekipleri, çocukları her yerde aradı ama bulamadı. İlçe halkının da günlerce seferber olması ve arama çalışmalarına katılması sonuç vermedi. Bir iki günlük aramada çocukların bulunmaması, olayı daha gizemli bir hale getirdi ve arama çalışmaları genişletildi.

Bu kapsamda çocukların bulunması için 10 kişiden oluşan özel ekip kuruldu ve Talas’taki tüm evler didik didik tarandı. Ekibin yaptığı çalışmalar, 556 gün sonra sonuç verdi ve olay aydınlatıldı. Çocukları şeker toplamak için evine gittikleri Uğur Veli Gülışık adlı bir sapığın alıkoyduğu ve sonra da öldürdüğü tespit edildi.

Cani Veli Gülışık’ın 2 kardeşi eliyle boğarak, arkadaşları Türkan'ı ise cinsel istismarda bulunduktan sonra kalbinden bıçaklayarak öldürüldüğü belirlendi. Katilin, 3 çocuğu öldürdükten sonra Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde dere kenarında toprağa gömdüğü belirlendi. Günahsız çocukların cesetleri Kayseri'ye getirilip Talas ilçesindeki Halef Hoca Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Aradan geçen 15 yıla rağmen, Kayseri’nin Talas İlçesi’nde yaşanan bu korkunç cinayet unutulmadı ve çocukların acısı dinmedi. Tüm Türkiye’de günlerce konuşulan bu olay, aileler açısından da büyük bir travmaya neden oldu. 
Bu nedenle pek çok aile, çocuklarını şeker toplamak için dışarıya göndermeme kararı aldı. Ülke genelinde o korkunç olaydan sonra, Ramazan ve Kurban Bayramlarında, çocuklar şeker toplamak için dolaşmıyor. Bu korkunç olay, çok önemli bir geleneğin neredeyse yok olup gitmesine yol açtı.