Kayseri'den Adana'ya Gidip Katliam Yapmışlar!

Tarihin en büyük katliamlarından birinin ayrıntıları ortaya çıktı. 1920 yılında yaşanan tüyler ürperten olayda 500 Türkün aynı anda katledildiği belirlendi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'den Adana'ya Gidip Katliam Yapmışlar!

Her yılın Nisan ayında ‘Türklerin soykırım yaptığı’ yalanını ortaya atan Ermeniler, 24 Nisan’da yine konuyu dünya gündemine taşımaya başladılar. Türk diplomatlar ve siyasetçilerin, ‘arşivleri açalım, tarihçiler konuyu araştırsın’ dese de bu teklife yanaşmayan Ermeniler, tamamen haksız oldukları bir konuda algı oluşturmaya çalışıyor.

1920 yılında Kayseri’de de yoğun bir şekilde yaşayan Ermenilerin karıştığı olaylar da bu vesile ile gün yüzüne çıkmaya başladı. Milliyet gazetesi, tarihe ışık tutacak yeni belgeler yayımladı. Milliyetcom.tr’de yer alan haberde, Kayseri’den giden kalabalık bir Ermeni grubunun, Adana’da yaptığı katliamın boyutu gözler önüne serildi.

Kayseri'den Adana'ya Gidip Katliam Yapmışlar!

Habere göre, Ermenilerin yaptığı büyük katliamlardan biri de 15 Haziran 1920’de Adana’nın Yüreğim ilçesine bağlı Camili Mahallesi’nde meydana geldi. Kayseri’den Adana’ya doğru inen sayıları yaklaşık bini bulan Ermeni Komitacılar, kadın, erkek, çocuk demeden herkesi kurşuna dizdiler. Tarihin en büyük katliamlarından biri olan bu saldırıda yaklaşık 500 Türk yaşamını yitirdi.

Ermenilerin yaptığı bu katliamın izleri, Camili çiftliğinin kapıları, duvarları ve çiftliğin ortasında yer alan tulumbada hala duruyor. Bu mezalimin izlerini taşıyan çiftliğin giriş kapısı kurşunlardan delik deşik olmuş durumda.

Kayseri'den Adana'ya Gidip Katliam Yapmışlar!

Tarihi Camili Çiftliğinde yaşayan Abdullah Özdemir, ‘Ermeni çetelerin Kayseri’den aşağıya inerek ne var ne yok her yerde katliam yapmışlar. 1920 yılında çoluk çocuk demeden silahlı Ermeni çeteleri Kayseri’den bu tarafa doğru ne var ne yok toplayıp, buldukları yerde katliam yaparak buralara kadar gelmişler.’ dedi.

Kayseri'den Adana'ya Gidip Katliam Yapmışlar!