Kayseri Komşuların Diline Düştü!

Kayseri'nin yıllardır beklediği Yüksek Hızlı Tren'e Sivas ve Yozgat'ın Kayseri'den önce kavuşması, Kayseri'yi komşuların diline düşürdü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri Komşuların Diline Düştü!

Kayseri’nin yıllardır beklediği Yüksek Hızlı Tren’e Sivas ve Yozgat’ın Kayseri’den önce kavuşması, Kayseri’yi komşuların diline düşürdü. 

Kayseri Komşuların Diline Düştü!

Son yıllarda Kayseri’nin en sık konuşulan konularından biri şehri Ankara ve İstanbul’a bağlayacak Yüksek Hızlı Tren projesiydi. Öyle ki kadın günlerinde, kıraathanelerde,  hastanelerde, okullarda, kısacası Kayseri’de her kesim de her yaşta insan Hızlı Tren Projesini konuşuyor. İç Anadolu’nun Metropol şehirlerinden biri olan Kayseri’ye hızlı trenin gelmemesi vatandaşların tepkisine sebep oldu.

Bunun yanında Yozgat ve Sivas hızlı tren projesine kavuştu. İlk sefer 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü İstanbul-Sivas hattı üzerinde gerçekleştirdi. Hızlı tren Sivas- İstanbul güzergahında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’te duraklarından geçecek.

Kayseri Komşuların Diline Düştü!

Kayseri’ye 23 Temmuz 2022’de temelleri atılan hızlı trenin hala faaliyete geçmemesi komşu illerin diline düştü. Yozgat ve Sivas’ta yer alan haberlerde ‘Bir aksilik olmazsa, Kayseri’nin hızlı trenle buluşması için hala 4 yıl var’ ifadelerine yer verildi.