Kayseri Şeker'de kafa karışıklığı!

Kayseri Şeker Fabrikası'nda işten atılan 71 kişinin işe iade davaları sonuçlanıyor. Ancak iddialara göre, Kayseri Şeker'in bir hamlesi sorgulamaya sevk ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kayseri Şeker'de kafa karışıklığı!

Kayseri Şeker Fabrikası'nda geçtiğimiz dönemde toplu işten çıkarmalara maruz kalan 71 kişi, işe iade davalarını kazanmaya başladı. Ancak iddialara göre fabrika yönetimi mahkeme kararlarına rağmen kazanan işçileri işe başlatmak yerine tazminat ödemeyi tercih ediyor.

Toplu işten çıkarmaların ardından başlatılan hukuki süreçlerde, mahkemeler işçilerin lehine kararlar veriyor. Ancak, fabrika yönetimi kazanan işçileri işe döndürmek yerine tazminat ödeyip işe başlatmamayı tercih ediyor. Bu durum, işçi hakları ve iş güvencesi konusunda tartışmalara neden oluyor.

Kayseri Şeker Fabrikası’nı ele geçirmek için 13 yıl önce, bazı siyasetçilerin kurgusu, FETÖ’cü savcı ve polislerin, kumpası ile operasyon yapılmış, gözaltına alınanlardan 154 kişiye dava açılmış, kumpası planlayanlar tarafından Kayseri Şeker Fabrikası ele geçirilmişti. Yargılanan sanıkların tamamı 13. yıl sonra tüm suçlamalardan beraat etti.