Kayseri'ye doğru yola çıktı – Her an gelebilir!

Meterolojik kaynaklar bugün pek çok bölge için kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü fırtınaların yaşanacağı konusunda uyarılarda bulunuyor. Son olarak paylaşılan bir radar görüntüsü ile yağışın Kayseri'ye doğru yola çıktığı görülüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'ye doğru yola çıktı – Her an gelebilir!

X platformunda güvenilir bir site olarak bilinen Meteoroloji Bey yapılan uyarılar üzerine Türkiye’deki hava durumuna dair son radar görüntülerini paylaştı. Kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü fırtına uyarısı yapılan iller arasında Kayseri de yer alıyor.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri için kritik uyarılarda bulunmuştu. Yapılan açıklamaya göre bugün Kayseri’de gök gürültülü sağanak yağış ile birlikte kuvvetli rüzgârın etkili olacak.

Açıklamada 20 Nisan 2024 (bugün) tarihinde Kayseri genelinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-70 km sa) beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de ifade edildi.

Güvenilir bir site olarak bilinen Meteoroloji Bey ise X platformundan Türkiye hava durumuna ilişkin son radar görüntülerini paylaştı.

Meteoroloji Bey yaptığı paylaşımında, ‘Güney ve Doğu Marmara-Ege-Batı Akdeniz-İç Anadolu batı-orta kesimleri-Batı Karadeniz'de yer yer gök gürültülü fırtınalar gelişecek. İzmir-Aydın-Muğla-Antalya gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış- iri dolu- hortum-yüksek şimşek/yıldırım aktivitesi riski’ ifadelerine yer verdi.