Kayseri Yoksul Mu? - Anadolu Haber Sokakta

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye'nin en yoksul şehirleri belirlenirken, Kayseri kıl payı sıralamadan kurtuldu. Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşlara Kayseri'nin yoksul olup olmadığını sorduk. Detaylar haberimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri Yoksul Mu? - Anadolu Haber Sokakta

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye’nin en yoksul şehirleri belirlenirken, Kayseri kıl payı sıralamadan kurtuldu. Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşlara Kayseri'nin yoksul olup olmadığını sorduk.

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın 2023 sonuçlarına göre, Türkiye'de göreli yoksulluk oranı %13,9'a düştü. Bu oran, bir önceki yıla göre 0,5 puanlık azalma gösterdi. Araştırma, 2022 yılını referans alarak yapıldı ve hane halkı gelirleri, büyüklüğü ve kompozisyonu dikkate alınarak eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert gelirine dönüştürüldü.

Kayseri’nin yer aldığı TR72 bölgesinin göreli yoksulluk oranı yüzde 11,7 ile 14,0 arasında değişti. Bu verilere göre Kayseri en yoksul il olmaktan kıl payı kurtuldu.

İşte Cevaplar;

Kayseri’den hariç Türkiye’de bir yoksulluk var diyen bir vatandaş, ‘Kayseri’de biraz sanayi geliştiği için belki bu yoksulluktan kurtulmuş olabilir’ dedi. Yoksulluğu sadece Kayseri ile sınırlandırmayıp, Türkiye’deki çoğu ailenin yoksul olduğunu ifade etti.

Kayseri Yoksul Mu? - Anadolu Haber Sokakta

Başka bir vatandaş çevresine baktığında herkesin çok rahat alım-satım yaptığını ifade etti. Herkesin gayet iyi olduğunu düşünerek, ‘Kayseri yoksul değil’ dedi.

Kayseri Yoksul Mu? - Anadolu Haber Sokakta

İki genç bireye soruyu yönelttiğimizde, ‘Kayseri orta sınıfta, ticaretten kazanıyor çoğunlukla’ cevabını aldık. ‘Ekonomiden memnun musunuz?’ sorusu yönelttiğimizde, ‘Bir genç olarak, gittiğimizde, gezdiğimizde ne para yetiştirebiliyoruz ne de başka şeyler yapabiliyoruz. Yetmiyor, yetişmiyor… Cebinizde bin TL olmadan dışarı çıkmayın’ cevabını aldık.

Kayseri Yoksul Mu? - Anadolu Haber Sokakta

Bir liseli genç, staj öğrencisi olduğunu ve aldığı paranın hiçbir şeye yetişmediğini ifade ederek, ‘Kayseri gelişmemiş ve yoksul bir şehir bence. Her şey çok pahalı, ekonomisinden hiç memnun değilim. Biz öğrenciyiz, aldığımız maaş da hiçbir şekilde yetmiyor’ dedi.

Kayseri Yoksul Mu? - Anadolu Haber Sokakta