Kayserililer dikkat: Yumurta fiyatlarında büyük düşüş!

Kayserili vatandaşlar temel gıda ürününden biri olan yumurtayı bile almakta zorlanıyordu. Hızlı fiyat artışları nedeniyle tüketici zorlansa da yumurta fiyatlarından yana yüzler gülecek gibi görünüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserililer dikkat: Yumurta fiyatlarında büyük düşüş!

Kayserili vatandaşlar tavuk, yumurta, peynir, zeytin gibi temel gıda ürünlerinin fiyatlarını market market gezerek dolaşıp en uygun fiyat neredeyse oradan alışveriş yapıyor. Geçtiğimiz günlerde tavuk fiyatlarındaki artışın önlenmesi için ihracat yasağı gelirken Kayseri'de de yumurta fiyatlarındaki düşüş dikkat çekti.

Ülke genelinde son yıllarda pek çok kaleme zam gelmiş özellikle temel gıda mazlemeleri ise bu fiyat artışlarında tüketiciyi zor durumda bırakmıştı. Ancak Kayseri'de de yumurta fiyatlarının düşüşü ile yüzler az da olsa gülecek.

Kayserililer dikkat: Yumurta fiyatlarında büyük düşüş!

Kayseri'de gerek bakkalarda gerekse marketlerdeki yumurta fiyatındaki artış vatandaşları zor durumda bırkamış koli koli alamayan vatandaşlar tane hesabıyla yumurta alışverişi yapmaya başlamıştı. 

Yumurta fiyatlarındaki artışın maliyet artışı olduğu söylenirken nisan ayında yumurta fiyatlarında düşüş yaşandı. Koli fiyatı 140 lira olan yumurtaya yüzde 50 civarında indirim yapıldı.

Kayseri'de de bulunan ve vatandaşların sıkça tercih ettiği zincir marketler A101, BİM ve Şok'ta yumurta fiyatları düştü.

A101 M boy 30'lu yumurta 84,50 TL

ŞOK M boy 30'lu yumurta 85 TL

BİM M boy 30'lu yumurta 85 TL olarak satıldığı görüldü.