Kayserililerin hayalleri suya düştü!

Yeni yıla girilmesiyle yeni asgari ücret tutarları da belirlenmişti. Artan enflasyon sebebiyle ara zam beklenirken gelen açıklamayla asgari ücretle çalışan Kayserililerin de hayalleri suya düştü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililerin hayalleri suya düştü!

Aralık ayında belirlenen asgari ücret tutarının ardından ara zam yapılmayacağı açıklanmıştı. Ancak sonrasında artan enflasyon sebebiyle asgari ücrete ara zam beklentisi oluştu. Konuyla ilgili yapılan açıklama ile asgari ücretli Kayserililerin hayallerini suya düşürdü.

Kayserililerin hayalleri suya düştü!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkan kararla 11 bin 402 TL olan asgari ücret yüzde 49 zamlanarak 17 bin 2 TL’ye yükselmişti. Hükümet 2024 yılında ikinci bir ara zam yapılmayacağını belirtmişti ancak yükselen enflasyon sebebiyle ara zam beklentisi de yükseldi.

Merakla beklenen ara zam ile ilgili iş dünyasında açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç beklentileri suya düşürecek o açıklamasında, asgari ücretin yıl başında 1 yıllık açıklandığını belirtti. 

Avdagiç bütçelerin buna göre hazırlandığını aktarırken, ‘Biz ve temsil ettiğimiz şirketler, kamunun ortaya koyduğu bu çerçeveyi ve buradaki takdiri gündeme alarak bütçemizi yaptık’ ifadelerini kullandı.