İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Yozgat ve Sivas'ta başladı - Kayserili bakakaldı!

Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Ankara merkezli yüksek hızlı tren hattı ilk seferine başlarken Kayserilinin hızlı tren hayalleri suya mı düşüyor? Detaylar Kayserş Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Yozgat ve Sivas'ta başladı - Kayserili bakakaldı!

Sivaslıların heyecanla beklediği İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren hattında ilk sefer yapıldı. Yozgat ve Kırıkkale'den geçen tren hattı Kayserililerin de canını sıktı. Yıllardır Kayseri'den geçmesi beklenen hızlı tren hattının ne zaman aktif olacağı merakla bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Kayseri'de yıllardır beklenen hızlı tren projesini geciktirmesi ve komşu illerde start vermesi Kayserililerin de dikkati çekti. 

Uraloğlu, İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğini belirterek, ''Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’ te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak işletme planı değişiklikleri yapacağız.'' demişti.

Kayseri için hızlı tren projesi adeta yılan hikayesine döndü. Kayserililer artık komşu illerdeki hızlı tren projesinin sadece açılışını izlemek istemiyor. Hızlı trenin Kayseri'de ne zaman hayata geçeceği merak konusu olurken akıllara şehir protokolünün konuyla ilgili basına servis ettikleri geliyor.

Geçtiğimiz kasım ayında Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu makamında ziyaret etmişti.

Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta açıldı - Kayserili bakakaldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise açıklamalarda bulunmuş, ''Tabii Türkiye'de halen yük ve yolcu taşımacılığının yaklaşık yüzde 80-90'ına yakını da Karayolları üzerinden yapılıyor. Önemli birkaç projeden bahsedecek olursam, Ankara-İzmir hızlı tren hattı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı, Bursa'nın hızlı trenle buluşturulması, Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı. Halkalı Havalimanı Metrosu, Kazlıçeşme-Sirkeci raylı sistem hattı. Ankara-İstanbul süper hızlı tren hattı projelerimizi yakından takip edeceğiz.'' ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, yüksek hızlı tren şantiyesinde çalışmaların hızla sürdüğünü söylemişti.

Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta açıldı - Kayserili bakakaldı!

Çopuroğlu, ''Hızlı tren şantiyesine gittik, şuanda 700 kişi sigortalı olarak çalışıyor. Şuanda hummalı şekilde hafriyat çalışması var. Çalışan sayısı 4 bin kişiye çıkacak. İstihdam edilen insanlar da o bölgede yaşayan insanlardan oluşuyor. Artık muhalefet de hızlı trenin geleceğine karar verdi, şimdi tarihinde karar veremiyorlar. İyi ki oraya gidip görmüşüz. Kayseri’den Mersin’e ulaşacak tren yoluyla alakalı da bu işi üzerimize alıyoruz. Mersin istikametine giden tren yolu ile alakalı konunu muhatapları OSB, sanayi odası, ticaret odası kim varsa yanlarına düşüp bakanlık bakanlık gezeceğim. Söz veriyorum'' demişti.