Kolay Kurabiye Tarifi - Yoğun Süt Aromalı Bisküvi - Az Malzemeli

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size Yoğun süt aromalı bisküvi tarifi! Hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kolay Kurabiye Tarifi - Yoğun Süt Aromalı Bisküvi - Az Malzemeli

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, az malzemeli ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size Yoğun süt aromalı bisküvi tarifi! Hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor ve hızlıca pişiriliyor.

Bu kolay tarifle hem zaman kazanacak hem de sevdiklerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla mutlu edeceksiniz. Şimdi deneyip, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz! İşte tarifin detayları;

Malzemeler:

2,5 su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında margarin
150 gram yoğunlaştırılmış süt
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz

Hazırlanışı;

Unu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp karıştıralım. Üzerine oda sıcaklığındaki margarini ve yoğunlaştırılmış sütü ekleyip hızlıca yoğuralım. Bu aşamada fazla yoğurmamak önemlidir. Kakaolu kurabiyeler için göz kararı kakao ekleyerek yoğurma işlemini detaylandırabilirsiniz.

Streç filme sarın ve buzdolabında en az yarım saat bekletelim. Dinlendikten sonra unlanmış zemine alın ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında hamur açalım. Kenarı tırtıklı bir kalıp ile şekiller verelim.

Kolay Kurabiye Tarifi - Yoğun Süt Aromalı Bisküvi - Az Malzemeli

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.

Yoğunlaştırılmış sütü ister hazır ister kendiniz yapabilirsiniz. Bu tariften 150 gram yoğunlaştırılmış süt elde edeceksiniz.

Yoğunlaştırılmış süt (Condensed milk) için:

Malzemeler:

300 ml süt
200 gram toz şeker
50 gram margarin

Yapılışı:
Süt, margarin ve şekeri bir tencereye alıp orta derece ısıda karıştırın. Şekeri iyice çözmek ve topaklanmayı önlemek için sürekli olarak karıştırın. Altını biraz kısarak 15-20 dakika pişirin.
Karışımın azaldığını ve renginin koyulaştığını gördüğünüzde hazır olduğunu anlayabilirsiniz. Kıvamı da daha kalın olacaktır. Tencereden alıp bir kavanoza koyun ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Püf Noktası: Isıyı düşük tutmak ve sürekli karıştırmak oldukça önemli, aksi takdirde sütün dibi yanabilir ve yanık kokusu ve tat kalabilir.