Nostaljik yolculuk! 45 Yıl önceki evlilik evlenme cüzdanı bakın nasılmış

Kayseri'de bayram ziyaretlerinde tozlu raflardan çıkan albümler, hem hüzünlendiriyor hem de o anılar yeniden tazeleniyor. 64 yaşındaki bir vatandaşın albümünde 45 yıl önceki evlilik cüzdanı adeta nostaljik bir yolculuk sunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Nostaljik yolculuk! 45 Yıl önceki evlilik evlenme cüzdanı bakın nasılmış

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de Ramazan Bayramı coşkuyla kutlanırken, büyükler ziyaret ediliyor, küçükler sevindiriliyor, kırgınlıklar gideriliyor, ziyaretlerde birlik, beraberlik tüm ülkeye güç veriyor. 

Kayseri’de bayram ziyaretlerinde akrabalık ve dostluk bağları güçlendirilirken, bir taraftan da geçmiş yad ediliyor. 

Albümleri tozlu raflardan çıkaran vatandaşlar, misafirleriyle birlikte çocukluklarını, gençliklerini, yaşanmış onlarca anılarına bakarak, hatıralarını canlandırıyor. 

Kayseri’de yaşayan 64 yaşındaki Fatma Kahraman, tozlu raflardan çıkardığı anılarını misafirleri ile paylaşırken, 45 yıl önceki evlilik cüzdanını halen sakladığını söyledi.

Öte yandan, 1979 yılında evlenen çiftlere verilen evlilik cüzdanı da dikkat çekiyor.

45 yıl önce Maliye Bakanlığı tarafından verilen Evlenme Cüzdanı, görünümü ile de ilgi çekiyor.

Cüzdanda, ‘Bin dokuz yüz yetmiş dokuz senesi, Ekim ayının Pazartesi günü hüviyetleri bu defterde yazışı Abdullah ve Fatma Kahraman evlenmiş oldukları Felahiye evlenme işleri memurluğunda mahsus sicil defterinin sahifesinde tasdik olunur’ ibaresi yer alıyor. 

Günümüzde evlenen çiftlere daha modern olan ve ismi Aile Cüzdanı olan belge, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından veriliyor.