Okullar tatil olacak!

O gün okullar dahil olmak üzere tüm kamu kurumları tatil olacak. Hangi gün okullar tatil olacak? Neden okullar tatil olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Okullar tatil olacak!

O gün okullar dahil olmak üzere tüm kamu kurumları da tatil olacak. Dolayısıyla belediyeler, valilikler, muhtarlıklar, kaymakamlıklar hizmet veremeyecek.

Türkiye’de dini, milli ve kültürel öneme sahip günler resmi tatil olarak kutlanıyor. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı da resmi tatil olarak kutlanıyor. Resmi tatil günlerinde belediye, valilik, kaymakamlık, muhtarlık gibi kamu kurumlarının tamamı kapalı oluyor. Resmi kurumların yanı sıra İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite gibi eğitim kurumları resmi tatillerde faaliyetlerine ara veriyor.

Okullar tatil olacak!

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda okullar resmi tatil sebebiyle eğitime bir gün ara verecekler. 1 Mayıs’ın bir gün öncesi olan 30 Nisan ise yarım gün olmayacak. Salı günü tüm kamu kurumları, okullar, üniversiteler açık olacak.

Hangi kurumlar kapalı olacak?

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler gününde kamu kurumlarının tamamı kapalı olacak. Dolayısıyla belediyeler, valilikler, muhtarlıklar, kaymakamlıklar hizmet veremeyecek.  Ayrıca 1 Mayıs günü eczaneler nöbet sistemiyle çalışırken hastanelerin sadece acil servisleri çalışmaya devam edecek.  Özel ve kamu bankaları, Borsa İstanbul, Noter, Aile Sağlığı Merkezleri (Sağlık Ocakları) 1 Mayıs Çarşamba günü kapalı olacak.