Oy pusulasında hangi parti kaçıncı sırada? İşte detaylar...

Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin oy pusulasındaki yerleri de belli oldu. Peki hangi parti kaçıncı sırada? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Oy pusulasında hangi parti kaçıncı sırada? İşte detaylar...

Yerel seçimlere sayılı günler kala partiler belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu cephesinde ise seçim takvimine uygun şekilde prosedür ilerlerken partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirleyen kura çekimi de yapıldı. Seçime 35 parti katılacağı ifade edildi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada Yenilik Partisi, daha önce Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını belirttiğinden kuraya 35 parti katılacağını söyledi.

Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yeni Türkiye Partisi ve Zafer Partisi, seçime katılmaya hak kazanan partiler olarak ön plana çıktı.

Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle;

Adalet ve Kalkınma Partisi 

İYİ Parti 

Sol Parti 

Büyük Birlik Partisi 

Memleket Partisi 

Anavatan Partisi

Demokratik Sol Parti 

Yeniden Refah Partisi 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi 

Türkiye Komünist Partisi 

Anadolu Birliği Partisi 

Zafer Partisi 

Halkın Kurtuluşu Partisi 

Türkiye Komünist Hareketi 

Bağımsız Türkiye Partisi 

Gelecek Partisi 

Yeni Türkiye Partisi 

Cumhuriyet Halk Partisi 

Emek Partisi 

HÜDA Par 

Halk ve Özgürlükler Partisi 

Ocak Partisi 

Adalet Birlik Partisi 

Demokrat Parti 

Güç Birliği Partisi 

Millet Partisi 

Milli Yol Partisi 

Adalet Partisi 

Genç Parti 

Aydınlık Demokrasi Partisi 

Milliyetçi Hareket Partisi 

Türkiye İşçi Partisi 

Demokrasi ve Atılım Partisi 

Saadet Partisi 

Vatan Partisi