Serkan İçelli'den depreme dair önemli açıklamalar

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Kayseri'den hissedilmişti. Deprem sonrası Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Serkan İçelli'den depreme dair önemli açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tokat'ta son günlerde meydana gelen sarsıntıların ardından bugün yeniden bir deprem yaşandı. Bu kez 5,6 büyüklüğünde olan deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem sonrası yer bilimleri uzmanı Serkan İçelli önemli açıklamalarda bulundu.

‘Risk devam etmektedir’

İçelli, derinlemesine bir araştırma yapmadan bilgi vermek istemediğini belirterek, ‘Buğdaylı fayı üzerinde orta/küçük depremler devam edecek. Dün yaptığımız uyarı gibi odak noktasına ortalama 50 km uzaklığı olan sağlam olmayan yapılar için risk devam etmektedir’ ifadelerini kullandı.

'Benzer büyüklükte olabilir'

Depremin Tokat, Amasya, Sivas ve Yozgat illerinde yoğun şekilde hissedildiğini aktaran İçelli, şiddetin 6,7 olduğunu belirtti ancak net bir değer veremediğini söyledi. İçelli, yaklaşık 8 km kadar bir yırtılma olduğunu düşündüğünü ve benzer büyüklükte sarsıntıların gelebileceğini vurguladı.

Öte yandan, 7 büyüklüğünde bir deprem senaryosu çizen ve önceki depremin ardından bilgi verme çabası içinde olan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen İçelli, ‘Bizler durumu kontrol ediyoruz. 48 saattir uyumadım ve bu gece yine yer hareketlerini inceleyeceğiz.’ dedi.