Şimdi de Kayseri'ye geliyor – Ortalık kavrulacak!

Tüm Türkiye'yi etkisi altında bıraktığı gibi Kayseri'ye de uğrayacak. Kayserili vatandaşlar bu habere dikkat etsin. Detaylar haberimizde…

Şimdi de Kayseri'ye geliyor – Ortalık kavrulacak!

Türkiye’ye Çad ve Libya üzerinden gelen Afrika çöl tozları Kayseri'de etkisini artırmaya başlıyor. Ortalık sıcaktan kavrulacak.

Kayseri’de sıcaklıkların yükselmeye başlaması meteoroloji uzmanların yaptığı uyarılar ile yorumlanmaya başlamıştı. Meteoroloji uzmanlarının yaptığı uyarılar sonrasında Çad ve Libya üzerinden gelen Afrika çöl tozları Yunanistan’ın ardından Türkiye’ye de geldiği anlaşıldı. Büyük bir koridor şeklinde gelen Afrika çöl tozları ilk olarak Marmara Bölgesi’nde İstanbul, Bursa ve Kocaeli’de etkili oldu.

Şimdi de Kayseri'ye geliyor – Ortalık kavrulacak!

Meteoroloji uzmanları tarafından özellikle İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da etkili olan Afrika çöl tozları etkisini arttırarak bu çöl tozlarının sırasıyla Ege, Marmara, Karadeniz daha sonra da İç Anadolu’ya geleceği açıklandı.

Yüksek sıcaklıkların başladığı Kayseri’de Afrika çöl tozlarının yakın zamanda etkili olması beklenirken Kayserili vatandaşlar ‘ortalık sıcaktan kavrulacak’ yorumlarında bulundu.