Son gün yarın – Ceza yolda!

Mülk sahipleri bu haber sizin için. Kayserili vatandaşlar bu tarihi es geçmeyin. Bu tarihte yapılmazsa büyük ceza geliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

Son gün yarın – Ceza yolda!

Mülk sahipleri bu haber sizi ilgilendiriyor. Kayserili vatandaşlar bu haberi es geçmeyin…

Kira beyannamesi vermek için son gün yarın. Mülk sahibi Kayserili vatandaşlar kiradan elde ettikleri gelirler için Gelir İdaresi Başkanlığı’na beyanname vermesi gerekiyor.

Son gün yarın – Ceza yolda!

Gerçek kişiler tarafından geçen yıl elde edilen ticari, zirai, ücret geliri, serbest meslek veya yurt dışından getirdikleri kar payı kazançları için vatandaşların artık 5 Nisan’a kadar yıllık gelir vergisi beyannamesi vermesi gerekecek.

Beyanname vermeyen mülk sahipleri için 2024 yılında geçerli, 3 bin TL’den az olmamak kaydıyla kazancının yüzde 5’i ceza olarak vatandaşa geri dönecek. Mülk sahipleri Gelir İdaresi Başkanlığının ‘gib.gov.tr’ web sitesinden ‘Hazır Beyanname Sistemi’ ile gerekli işlemleri yapabilir.

Mülk sahibi mükellefler, yıllık gelir vergisi beyannamelerini kendileri için önceden hazırlanmış Hazır Beyan Sistemi üzerinden vergi dairesine gitmeden verebiliyor. Mükellefler sisteme ‘gib.gov.tr’ üzerinden 7 gün 24 saat işlemlerini halledebilecek.