TÜGVA'nın Çanakkale ruhu programı büyük ilgi gördü

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen 'Çanakkale Ruhu, 57. Alay Şuuru 1915 Asım'la Kadir Has'ta' programı yoğun ilgi gördü.

TÜGVA'nın Çanakkale ruhu programı büyük ilgi gördü

Programa AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti İl Başkan Yardımcıları Fatih Üzüm, Ramazan Bedir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Temoçin, TÜGVA Kayseri İl Temsilcisi Murat Tuna, gazeteci, şair, yazar, sanatçı, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
TRT Akademi program sunucusu, Gazeteci-Yazar Gökhan Kahraman'ın konuk olduğu programa Şair-Yazar Hacı Kısır, Mehmet Ali Gül, Ali Özkanlı,  Şiir Yorumcusu Malik Şahin, Merve Nur Doğan, Oğuzhan Sarıkaya, THM Sanatçısı Namık Kemal Bilgin, Samet Mutugan eserleri ile eşlik etti.
 
TUNA: “NÖBETTEYİZ”
 
Programda konuşan TÜGVA Kayseri İl Temsilcisi Murat Tuna, TÜGVA olarak nöbette olduklarını ifade ederek şunları kaydetti; “Bilinsin ki bizler Haçlı seferleri karşında Selahaddin Eyyubi, Çanakkale zırhlılarına karşı Seyit Onbaşı, çelik tanklara karşı Ömer Halisdemir bir yürekle kıyamdayız, nöbetteyiz, hazırız. Bu şuurla tertipleyeceğimiz seri programların ilki olan bu program yenilerinin başlangıcı olacaktır. Sadece rükuda Allah'a eğilen bir gençlik, ezan, vatan ve bayrak sevdası ile yetişen nesiller hedefimiz, gayretimiz, ilkemizdir.”
 
BÜYÜKKILIÇ: “KOŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”
 
Kayseri Büyükşehir Belediye adayı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç salonu dolduran gençlere yönelik yaptığı konuşmada; “Gençliği olmayan hiçbir ülke, hiçbir dava, hiçbir oluşum asla ayakta kalamaz. Sizler Çanakkale Ruhu'nu içine sindirmiş erdemli gençliğimiz olarak Türkiye'yi 2023-2053-2071 hedeflerine ulaştıracak gençliğimizsiniz. Sizinle ne kadar öğünsek az” ifadelerinde bulundu. Başkan Büyükkılıç sürdürdüğü konuşmasında şunlara yer verdi; “Böyle güzel ve anlamlı organizasyondan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ben de bir öğrenciyim. Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetiminde okuyorum. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Nöroloji uzmanıyım. Tıp doktorluğumun yanında Kent Doktoru oldum ve 4 dönemdir Melikgazi Belediye Başkanıyım. Bir dönem milletvekilliği yaptım. Kayseri'mize layık olmaya, Kayseri'mizi daha iyi konum ve duruma getirmek için gece demeden gündüz demeden ekibimizle birlikte hizmet için koştuk. Yeni dönemde bu defa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şahsıma Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak koşmaya devam dedi ve biz de önce Allah sonra Milletimizden aldığımız güç ile koşmaya devam ediyoruz. Sizler Çanakkale ruhunu içine sindirmiş gençlerimizsiniz. Sizler sıradan olamazsınız. Çünkü sizler şehit torunlarısınız. Bu vatan kolayına elde edilmedi. Bu vatana sahip çıkmak, sizlere, bizlere yakışır. Bu vatana sahip çıkmak lafla olmaz. Sahip çıkmak, üretmekle, yatırımla, icat etmekle olur. Eskiden çocuklara icat çıkartma derlerdi, şimdi biz sizlere diyoruz ki, icat çıkartın ülkemizin geleceği aydınlansın.”
 
Programda Kayseri’nin son zamanlarda tanınan simalarından Şair-Yazar Hacı Kısır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında sürekli okuduğu 15 Temmuz /Gördüm, Şair Ramazan Bedir, Zindandan Mehmed'e mektup,Şair Denizhan Burhan Afrin/ Korkma, Turgay Kara; Adam gibi ölelim,  Emine Temoçin; N.Fazıl Kısakürek/ Bizim Şarkımız, Malik Şahin ; Mehmet Akif Ersoy /Çanakkale Şehitlerine, Merve Nur Doğan ; Dursun Ali Erzincanlı /Otuz Kuş, Mehmet Ali Gül /Ben Olmalıydım, Ali Özkanlı /Kalemim Yazamıyor şiirlerini okudular. THM Sanatçısı Samet Mutugan'ın bestelediği sözleri Hacı Kısır'a ait TÜGVA marşının ilk defa program THM Sanatçısı Namık Kemal Bilgin'in söylediği Esat Kabaklı'ya ait Çanakkale bugün toz ile duman, Ez oğlum türküleri ile sona erdi. Tüm sanatçıların gönüllülük esası ile katıldığı programın sunumunu tecrübeli sunucu Denizhan Burhan yaptı. HM