TÜVTÜRK'ten Devrim Niteliğinde Karar: Araç Muayenesinde Yeni Dönem Başladı

TÜVTÜRK, araç muayenelerinde önemli bir değişikliği duyurarak milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir adım attı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TÜVTÜRK'ten Devrim Niteliğinde Karar: Araç Muayenesinde Yeni Dönem Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜVTÜRK, araç muayenelerinde önemli bir değişikliği duyurdu. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir adım atarak, hayati önem taşıyan muayene prosedürlerinde önemli bir kolaylık sağlayacak yeni düzenleme getirdi.

 3 Yıl Muayene Muafiyeti

Yeni düzenlemeye göre, Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sahipleri için hayati önem taşıyan muayene prosedürlerinde önemli bir kolaylık sağlanacak. Bu kapsamda, TÜVTÜRK, yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırmanın zorunlu olmadığını belirtti. Ayrıca, TÜVTÜRK'ün yaptığı açıklamada, araç muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasının yasak olduğu vurgulanarak, bu değişikliğin araç güvenliği ve çevre duyarlılığı açısından ne kadar önemli olduğu altı çizildi. 

Yeni düzenlemeyle birlikte, sürücülerin muayene prosedürlerini daha düzenli ve etkin bir şekilde takip etmeleri teşvik edilirken, araç sahiplerine belirli bir süre boyunca ek bir masraf getirilmemesi de dikkat çekiyor. Seyyar istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayenelerinin gerçekleştirilebileceği de belirtilirken, egzoz gazı emisyon ölçümünün sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda gerçekleştirileceği bilgisi de paylaşıldı.