Washington Büyükelçiliği'ne Kayseri'den 2 isim!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan geçtiğimiz gün Türkiye'nin Washington Büyükelçisi ve New York'taki BM Daimi Temsilcisi olacak isimlere görevlerini telefonla tebliğ etti. Washington Büyükelçiliğine atanan o isim Kayserili diplomat Sedat Önal oldu. Washington Büyükelçiliği'nde Kayseri'den bir isim daha yer alıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Washington Büyükelçiliği'ne Kayseri'den 2 isim!

Geçtiğimiz gün Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği görevini üstlenecek isim belirlendi ve bu isim Kayseri’nin yetiştirdiği deneyimli diplomat Sedat Önal oldu. Washington Büyükelçiliğinde Kayseri’den bir isim daha bulunuyor. O isim Kayseri’de bir dönem başarıyla görev yapan eski Emniyet Müdürü ve halen Emniyet Genel Müdürü olarak görev yapan İbrahim Kulular, Washington Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliğine atanmıştı.

Washington Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği görevine atanan İbrahim Kulular,  15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ üyelerine Kayseri'de kök söktüren müdür olarak dikkat çekmişti. İbrahim Kulular,  Kayseri'de görev yaptığı dönemde FETÖ Terör örgütünün n en önemli finansörlerinden Boydaklar’a operasyon yapan ve FETÖ’nün istihbarat örgütü olduğunu ilk dile getiren isim olarak dikkat çekmişti.

Washington Büyükelçiliği'ne Kayseri'den 2 isim!

İbrahim Kulular kimdir?

İbrahim Kulular, 1964 Nevşehir Kaymaklı doğumlu... 15 Temmuz hain darbe girişimi olduğu dönemde Kayseri'de İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan İbrahim Kulular, başarılı çalışmalarıyla biliniyor. Kulular, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı, Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevlerin ardından Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

Washington Büyükelçiliği'ne Kayseri'den 2 isim!

Sedat Önal kimdir?

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği görevi tebliğ edilen Birleşmiş Milletler (BM) daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal 11 Ağustos 1963 Kayseri doğumludur. 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra, 1989 yılında Dışişleri Bakanlığındaki Personel Dairesi Başkanlığına aday meslek memuru olarak başladı. İstihbarat ve Araştırma Dairesinde aday meslek memurluğu görevini yürüten Önal, 1991 yılında Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliğinde 3. Katip olarak meslek hayatına devam etti. 1993 yılında başladığı Münster Başkonsolosluğundaki Muavin Konsolos görevine, bazı daire başkanlıklarında görev alarak devam etti. New York Başkonsolosluğundaki Muavin Konsolos ve Konsolos olarak başladığı görevini yürüttükten sonra 2002 yılında Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliğinde Müsteşar olarak görev yaptı. Buradaki görevinin ardından, Ortadoğu Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı, Viyana Başkonsolosluğu ve Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Önal, Kuzey Afrika ve Ortadoğu Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinin ardından 2018 yılında Bakan Yardımcılığı görevinde bulundu. Önal, Şubat 2023’ten bu yana ise Türkiye’nin New York'taki BM Daimi Temsilciliği pozisyonundaydı.