Yapay Zeka Okullarda!

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yapay zeka uygulamaları dersi üzerine müfredat hazırlığını tamamladı. Seçmeli dersler kapsamına alınan bu dersin bakın içerikleri ne olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yapay Zeka Okullarda!

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda ‘yapay zeka uygulamaları’ dersini seçmeli dersler kapsamında müfredatına aldı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce 7. ve 8. Sınıflar için hazırlanan bu ders Talim ve Terbiye Kurulu tarafından da onaylandı. Yapay zeka uygulamaları deri seçmeli dersler kapsamında bulunacak.

Yapay Zeka Okullarda!

Öğrencilerin teknolojiyi amaca uygun bir şekilde öğrenmeleri amacıyla çıkılan bu müfredat değişikliğind blok tabanlı program geliştirme ortamlarında en az birini öğrenmeleri hedeflendi. Derse ek olarak; bilimsel süreç, yaşam ve mühendislik becerilerini de geliştiren konular eklendi.

Öğrenciler bu derste yapay zeka uygulamaları 1 ve yapay zeka uygulamaları 2 olacak şekilde iki düzeyde tamamlayacak. Ders içeriğinde günlük sorunlara yönelik öğrencilerden yapay zeka uygulaması geliştirimeleri istenecek. Teorik bilgilerin yanında ders uygulamalı olarak devam edecek.

Yapay Zeka Okullarda!

Dersin akıllı tahtada veya bilişim sınıflarında gerçekleşmesi planlanıyor. Öğretmenler de bu süreçte öğrencilere keşfetme, sorgulama, doküman oluşturma  ve ürün tasarlama süreçlerinde destek olacakları.

Yapay zeka uygulamaları 1 dersinde teorik bilgilere yer verilecek.Yapay zekaya giriş, yapay zekanın kullanımı, yapay zeka ve etik, yapay zekanın önemi ve blok tabanlı proje geliştirme ünitelerinden oluşacak.

Yapay zeka uygulamaları 2 dersinde uygulamaya yer verilecek. Makine öğrenmesi ve örüntü tanıma, yapay sinir ağları ve blok tabanlı proje geliştirme ünitelerinden oluşacak.

 

Öğrencilere bu yapay zeka derslerinin yanı sıra merhamet, empati ve sevgi gibiduyguların yapay zekada olmamasının neden ve sonuçları tartışılacak.